King C. Gillette skäggvårdsprodukter: olja, trimmer, rakgel och schampo

Skäggvårdsprodukter för en smidig och bekväm rakning

Det kan vara svårt att hitta rätt rakprodukter. I synnerhet då inget ansikte är det andra likt. Vilka produkter fungerar bäst för din hud och ditt skägg? Hur viktigt är kvalitet framför kvantitet? Som tur är finns det många bra skäggvårdsprodukter att välja mellan, och vi kan ge dig några råd på vägen som hjälper dig att sätta samman det perfekta raksetet för din hud- och hårtyp.

Fortsätt läsa om du vill se listan över de funktioner vi rekommenderar som hjälper dig att hitta rätt rakprodukter.

De bästa produkterna för skägg

När vi säger ”skägg” finns det många former och stilar vi menar. Om du fortfarande håller på att odla ut ditt skägg, kan du kolla in våra guider till att hitta den bästa stilen för din ansiktsform, oavsett om du har ett långt ansikte, runt ansikte, ovalt ansikte, eller om du odlar ett bockskägg.

Välja en trimmer

En trimmer är det främsta verktyget i din arsenal när du ska forma ditt skägg, och här är det viktigt att ha koll på några viktiga funktioner. Till att börja med vill du ha en trimmer med en utbytbar kam. Om du har flera utbytbara delar, kan du välja den bästa längdinställningen för ditt skägg och justera efter behov.

Ett bra exempel är Gillette King C. skäggtrimmer, där tre olika kamtillbehör ingår. Stubbkammen har en fast längd på 1 mm, medan den korta skäggkammen har fem längdinställningar (3 mm, 5 mm, 7 mm, 9 mm eller 11 mm), och den långa skäggkammen har ytterligare fem längdinställningar (13 mm, 15 mm, 17 mm, 19 mm eller 21 mm). När trimmern används utan kam trimmar den skägget till en längd på 0,5 mm. Med en sådan trimmer är möjligheterna oändliga.

Välja en rakhyvel

När du vill trimma skägget rekommenderar vi en rakhyvel med en precisionstrimmer på baksidan. Om du väljer en rakhyvel som är utformad för känslig hud blir det också enklare att raka halsen.

Gillette ProGlide rakhyvel med precisionstrimmer på baksidan

Välja eftervårdsprodukter

Se till att du investerar i några högkvalitativa skäggvårdsprodukter, såsom skäggolja och skäggtvätt, för att få ditt skägg att se så bra ut som möjligt. När det gäller skäggolja föreslår vi en med växtbaserade ingredienser som avokado och arganolja, och att hitta en produkt som inte är för fet. För skägg- och ansiktsrengöring, bör du hitta en som rengör din hud och ditt skägg utan att torka ut något av dem. Glöm inte hur det doftar! Du vill inte gå omkring med en doft du inte gillar.

De bästa produkterna för mustasch

Mustascher ser särskilt bra ut på ovala ansikten, och om du är på jakt efter en ny stil har vi lite inspiration så att du kan komma igång. Som du kanska redan har räknat ut är det ungefär samma produkter som du skulle använda för att styla ditt skägg. Dock finns det vissa saker att tänka på när du vill forma dina drömmars mustasch.

Mustaschhyvlar

Oavsett mustaschstil, bör resten av ditt ansikte vara renrakat och lent, utom partierna strax ovanför överläppen och under näsan. För att få en så hudnära rakning som möjligt över hela ansiktet, rekommenderar vi en flerbladshyvel med inbyggd lubrastrip, så att rakningen blir smidig och enkel. Men om du vill få till riktigt skarpa konturer är en enkelbladshyvel rätt val.

Glöm inte rakgelen

Vi behöver knappast påminna dig om fördelarna med våtrakning. Under rakningen ska du se till att vårda din hud med generösa mängder rakkräm eller rakgel. Lär dig skillnaden mellan de två när du ska välja den bästa produkten för din rakning.

Välj sax

En sax är en av de mest underskattade produkterna när det är dags att styla din mustasch. En vanlig nagelsax räcker långt. Med detta behändiga klippverktyg kan du ta itu med oönskade hår och hålla din mustasch snygg och prydlig.

De bästa produkterna för känslig hud

Om du har känslig hud är du inte ensam. Många kan uppleva rakning som smärtsam, i synnerhet om du använder produkter som är onödigt starka. Lyckligtvis finns det nu massor av produkter anpassade för din hudtyp.

Hitta rätt rakhyvel

Eftersom känslig hud är mer benägen att bli irriterad och lida av rakbränna, ska du välja en rakhyvel som är särskilt utformad för känslig hud. Ofta innebär detta färre blad. Ett utmärkt exempel är vår SkinGuard-rakhyvel. Den här har bara två blad med ”SkinGuard”-funktionen placerad i mitten. Denna praktiska remsa bidrar till att smörja huden medan du rakar dig, så att du slipper slita och dra. Se till att du alltid har färska blad i lager!

Hoppa aldrig över rakgelen

Vi kan inte nog betona vikten av denna produkt: använd alltid rakkräm eller gel när du rakar dig. För känslig hud bör du använda en som är skonsam mot huden, vilket innebär att den inte innehåller färgämnen eller alkohol. Dessa ingredienser kan torka ut huden och göra att den känns röd och irriterad. Vår SkinGuard Sensitive Gel innehåller dessutom aloe som lindrar huden.

Återfukta

Vi rekommenderar detta för alla hudtyper, men om du har känslig hud bör du använda fuktkräm efter varje rakning för att hålla huden återfuktad. Var vaksam på alkohol och andra starka kemikalier även i denna produkttyp. Det kan också vara smart att använda en fuktkräm med solskyddsfaktor om du är på väg ut efter din rakning.

De bästa produkterna för skäggstubb

I motsats till vad många tror behöver skäggstubb också vårdas! Om du eftersträvar en slipad look, och vill undvika att se ut som om du precis har vaknat efter en långdragen festnatt, finns det några viktiga produkter att ha hemma:

  • En ordentlig rakhyvel, helst med flera blad
  • En trimmer med ett kamtillbehör på 2 eller 3 mm
  • En precisionstrimmer som ansar dina kanter
  • En bra fuktkräm eller aftershave

Vi har också tips för att behålla detta utseende på lång sikt.

Kan du fortfarande inte hitta rätt produkt? Gillette har också många andra produkter att kolla in. När du har skaffat de bästa produkternan för att trimma ditt skägg, kan du få fler tips och råd kring styling.

Var denna artikel till någon hjälp?