Nuestra historia Gillette

Ett perspektiv på precision

Vi tror att det som en man presenterar för världen, hur han ser ut, känner och agerar, har en direkt inverkan på den. Det är anledningen till att vi stödjer män som alltid strävar efter att ge sitt bästa, vilket är anledningen till att vi åtar oss att bidra från vår plats för att hjälpa alla män att visa upp sin bästa sida.
Om vi en dag inte längre kan göra våra rakblad bättre så kommer vi att sluta tillverka rakblad.
King c Gillette Signature

Rakningens historia

Gillettes historia är en berättelse om en obeveklig strävan efter perfektion. Historian består av en stor passion för vetenskap och teknik. Men först och främst handlar det om rakning.
Rakningens moderna historia börjar med barberaren.

Innan moderna rakhyvlar med rakbladskassetter introducerades var det bästa sättet att få den bästa, mest hudnära rakningen att gå till en barberaren och få en professionell rakning. Barberare var mycket skickliga, visste hur man skulle raka olika sorters ansikten och hårtyper, och hade många olika verktyg.
Efter att ha mjukgjort håret och huden i ansiktet med en varm handduk, strök barberaren på ett tjockt lödder med rakkräm i ansiktet för att återfukta hårstråna och ge huden ett smörjmedel.
Barberaren tänjde sedan försiktigt ut huden, en bit i taget, för att skapa en jämn yta. Det krävdes mycket skicklighet för att placera rätt tryck på rakbladet för att klippa i perfekt vinkel, med hjälp av fingrarnas känslighet och handledens vridning.

Kunden gick ifrån salongen ren, fräsch och slätrakad. Det var en lyxig, avkopplande upplevelse – men dyr och tidskrävande. Och svårt att efterlikna hemma.

Det behövdes ett bättre, mer prisvärt sätt för män att få en hudnära och bekväm rakning. Ett sätt att ta barberarens stol hem till badrummet.
En man som heter King C. Gillette kom på hur. King Gillette tog fram sin första säkerhetsrakhyvel för att föra barberarrakningens kvalitet till folks hem. Och även om han strävade efter att fortsätta förbättra sin design tills ingen ytterligare förbättring var möjlig, har utvecklingen av rakhyveln för män fortsatt efter King Gillettes tid och fortsätts än idag av företag som bär hans namn.
Rakningens historia har till stor del drivits av hur rakhyvlar för män utvecklats. Formen på kassetten och antalet blad har ändrats med tiden, och en rörlig del har införts mellan bladen och handtaget – som t.ex. på Fusion ProGlide med FlexBall-teknik – för att bättre motsvara hur en barberares handled vrids och få ett bättre samspel mellan rakhyveln och huden. Den senaste tekniken är Gillettes SkinGuard som är särskilt utformad för män med känslig hud.

Varje version av Gillette-rakhyveln har fört oss närmare mot att kunna leva upp till barberarens skicklighet. I takt med att tekniken utvecklas gör även våra rakhyvlar, trimmers, rakgel, raklödder och andra kroppsvårdsprodukter det.

Före engångshyvlarna – barberarens stol

I över 100 år har män vänt sig till Gillette för sina rakningsbehov. När vi utvecklar våra produkter är det som svar på vad män vill ha: mer hudnära rakning, mer komfort och färre missade hårstrån.

Rakningens historia bidrar fortfarande till framtiden för Gillettes rakhyvlar för män. Varje förändring som vi gör på våra rakhyvlar och rakblad är ett steg mot att uppnå vår ständiga strävan att skapa en perfekt rakning.

PROTOTYP

King C. Gillette har den revolutionerande idén om engångsblad så tunna och starka att de ansågs omöjliga att skapa av MIT-utbildade vetenskapsmän. År 1901 hade han bevisat att de hade fel med sin banbrytande uppfinning.

OCH FÖRBÄTTRADE

Gillette® ville ta fram den första mekaniska innovationen sedan företaget skapades – att göra bladvinkeln mer exakt och förbättra greppet, samt justeringar i öppning och stängning. Det första ”precisionsinstrumentet”.

JUSTERBAR

Den första justerbara rakhyveln med tre inställningar introducerades – för tunna, medeltjocka och tjocka skägg. Med tiden lades fler inställningar till, totalt nio. Detta var företagets första tydliga mekaniska innovation för att låta rakhyveln ”dela arbetsbördan” i att justera bladvinkeln mot ansiktet.

TECHMATIC

Det här var den första systemrakhyveln med ett ""kontinuerligt band"", med en spole och som var indragbar. Det innebar att användaren inte längre behövde vidröra bladet. Den här designen var en mycket stiliserad utveckling av den ursprungliga Techmatic, som hade varit en av Gillettes vanligaste rakhyvlar i över 30 år; ett uttryck för den tidens experimentlusta i industriell design.

TRAC II®

Gillette® producerar Trac II®, det första raksystemet med dubbelblad.

ATRA®

Gillette Atra/Contour-systemet, den första rakbladskassetten med dubbelblad och ett rörligt huvud, som gör att rakbladen bättre följer ansiktets konturer för att få en mer hudnära rakning.

ATRA PLUS®

Gillette lanserar Atra Plus/Contour Plus - den första rakhyveln med en remsa med smörjmedel.

SENSOR®

Gillette lanserar Sensor® – den första rakhyveln med dubbelblad som monteras individuellt på mycket känsliga fjädrar som automatiskt anpassar sig till konturerna i varje ansikte.

MACH3®

Gillette bryter prestandabarriären med MACH3, den första 3-bladstekniken, för att få en ännu mjukare, mer hudnära rakning.

FUSION

Gillette Fusion®-rakhyvlar debuterar i versionerna Manual och Power. De har fem blad och slår MACH3 i varje aspekt, vilket ger oss Gillettes mest hudnära och bekväma rakning någonsin.

BODY®

Gillette ändrar landskapet för manscaping med den första rakhyveln byggd för den manliga kroppens terräng - GILLETTE BODY.

FUSION PROGLIDE® MED FLEXBALL-TEKNIK

Gillette Fusion ProGlide® med FlexBall-teknik är nästa evolution i vår rakningsrevolution – en rörlig rakhyvel som är byggd för att maximera kontakt med varje kontur i en mans ansikte.

Vårt Åtagande - Tillgängliggöra Positiva Förebilder Jorden Runt

VÅRT ÅTAGANDE

Tillgängliggöra Positiva Förebilder Jorden Runt
LÄR DIG MER