En rakare väg till framgång med rätt rakhyvel

Rakare väg till framgång med rätt rakhyvel

Att vi som konsumenter får tillgång till nya och bättre produkter, oavsett vilken kategori vi pratar om, är såklart en enorm lyx. En produktkategori som är i ständig utveckling och förbättring är rakhyvlar. Varje rakhyvel verkar få högre koncentration av rakblad varje gång vi besöker hyllan i butiken. Men kan verkligen antalet blad göra så stor skillnad?

Jo, antalet blad spelar roll. Det är resultatet av många års forskning för att göra rakning så behagligt som möjligt för så många olika personer och därmed skäggtyper som möjligt. För många kan det uppstå olika typer av hudproblem vid rakning: hudirritation, inåtväxande hårstrån, finnar och kanske rentav skärsår. De här problemen kan dock undvikas om du:
  • Tar reda på vilket håll ditt skägg växer åt och rakar medhårs iställlet för mothårs
  • Använder rakskum eller rakgel istället för att raka på torr hud eller med tvål
  • Byter rakblad i tid (Gillettes rakblad har en remsa som visar när det är dags)
  • Och kanske viktigast av allt, väljer en rakhyvel med det antal blad som passar dig bäst

Så hur vet man hur många rakblad som passar bäst?

Två blad: För känslig hy

Två blad rakar inte lika nära huden som fem blad. Och det är heller inte tanken. Gillette SkinGuard, har ett ”staket” som medvetet håller bladen en liten bit ifrån huden. På så sätt skonas huden från onödig irritation och påfrestning.

Tre blad: Komfort för många

Den här hyveln passar många. Rakhyveln med tre blad som t.ex. MACH3, har ett brett användningsområde och gör jobbet för många män. Den fungerar bra både i ansiktet och på resten av kroppen.

Fem blad: Rätt och slätt

Med 5-bladshyvlarna Fusion och Pro-serien blir rakningen ännu närmare. Men det stannar inte där. I och med att avstånden mellan bladen blir mindre på den här typen av rakblad innebär det också att man minimerar risken för att huden fastnar mellan bladen. Med den här typen av hyvel kan man därför raka riktigt nära utan att det sker olyckor.

Var denna artikel till någon hjälp?