Tips för att trimma skägget rätt

Oavsett vilka skägg- eller mustaschstilar du har, behövs en liten trimning för att få bästa möjliga resultat. Gillette® har alla tips, knep och verktyg du behöver för att göra ditt skägg till en showstopper.

STEG 1:

Trimma efter duschen och när ditt skägg är torrt – ditt hår blir återfuktat och lättare att klippa och du får en bättre uppfattning om hur det kommer att se ut när det har formats som du vill.

STEG 2:

Borsta skägget. Detta kan reda ut knutar och förbereda ditt skägg för bästa möjliga trimning.

STEG 3:

Använd Gillette Styler 4-1: Trimmer, Shaver & Edger för en jämn trimning – de tre guidekammarna ger dig jämnheten. Du kan också använda trimmern som finns bakom Gillette SkinGuard-rakhyveln. För bästa möjliga trimning, dra ut huden och trimma med en svepande rörelse i riktning bort från ansiktet.

Gillette Styler: Trimmer, rakapparat och kantskärare

STEG 4:

Kom ihåg att det inte finns någon ångerknapp för en dålig trimning, så börja med en längre guidekam för att bestämma längden. Du får en bättre styling om du trimmar skägget kortare på nacken och kinderna. Behåll längre hår på hakan för att skapa en fade. Använd dessa skäggformer för inspiration.

STEG 5:

Efter trimningen, borsta mustaschen nedåt och ta bort guidekammen för att raka bort håret som når över läpparna.

STEG 6:

Avsluta med sax om det behövs för att få bort långa hårstrån som kanske hängt kvar. De här rekommenderar vi.

STEG 7:

Använd skäggolja för att behålla skägget mjukt och friskt. Dessa lätta oljor hjälper till att behålla fukten i ditt skägg, gör din hud mjuk och underhåller vildvuxna eller knepiga skägg och mustascher. Den här oljan är vår favorit.

Var denna artikel till någon hjälp?