Bästa skägget för ett runt ansikte

Bästa skägget för ett runt ansikte: sex stilar att testa

Du kan rocka vilken stil du vill, men vissa skägg ser helt enkelt bättre ut på runda ansikten. Populära stiltips för denna ansiktsform är bland annat att hålla skägget trimmat, undvika långa polisonger och att vara noga med en trimmad halslinje. Rätt stil kan till och med göra att ditt ansikte ser smalare ut, så att du ger ett ungt och stilrent intryck.

Se till att du har de bästa verktygen för jobbet, och kolla sedan in de här skäggstilarna för att hitta det perfekta för just ditt ansikte.

Skägg för runda ansikten

Van Dyke-skägg

Denna look kommer från en målare vid namn Sir Anthony van Dyck (som levde för över 300 år sedan). ”Van Dyke” är mer eller mindre ett helt bockskägg med en fristående mustasch.

Kort, lågt helskägg

För den här stilen ska ditt skägg gå runt ansiktet. Använd en skäggtrimmer för att skapa en heldragen skägglinje under käken, och se till att skägget på ansiktets sidor är nedtrimmat. Då har du ett kort, lågt helskägg.

Balboskägg

Tänk kort, lågt helskägg men utan polisonger. Ett balboskägg har en fristående mustasch med ett något fylligare skägg på hakan. En vinklad rakning längs med kindbenen fulländar looken.

Ankarskägg

Kombinera en mustasch med lite skägg längs med käklinjen, så har du ett ankarskägg. Definiera skäggets form innan du rakar resten av ansiktet rent.

Ducktail-skägg

Ett spetsigt ”ducktail-skägg” ser ut som det låter. Den här stilen är formad på ett sätt som ser ut som en ankstjärt från hakan: lång och spetsig, med korta sidor och en snygg mustasch. Du behöver ett tjockt skägg för att få till den här stilen.

Franskt skägg

Denna stil kan ha börjat i Frankrike, men den är populär överallt. Förmodligen för att den är lättskött och ser bra ut. Börja med att odla ett helskägg och använd sedan rakhyveln för att raka kinderna och käklinjen. Låt bara ansiktshåret kring munnen vara kvar.

Letar du efter andra skägg du kan prova? Kolla in fler skäggstilar. Har du hittat en du gillar? Tagga oss @Gillette.

Var denna artikel till någon hjälp?