Vad gör skäggolja?

Därför behöver du göra skäggolja till din bästa vän

Ett skägg är ett bekvämt val för en man som inte vill raka sig längre, eller hur? Nej vi skojar bara, om det är någon som vet vilket konstverk ett skägg kan vara är det vi.

Men i ärlighetens namn, även det största statementskägg kan bli obekvämt då och då.

Huden under skägget har en stor utmaning med tusentals hårstrån som trängs på samma lilla område. Eftersom ditt ansiktshår är starkare och grövre än håret på huvudet kan stråna kännas sträva och stickiga, och kan se torra och trassliga ut om du inte tar hand om dem ordentligt. Och huden undertill kan också ta skada.
man med långt skägg
Dina skäggiga vänner kanske inte pratar så mycket om det, men du kan vara säker på att de har haft problem med torr hud, klåda och flagig hud under skägget.

Lösning? Massor av näring.

Du ser till att din kropp får näring, du ser till att dina husdjur får näring, du kan till och med ge din surdeg näring – så självklart har du även tid att ge näring åt ditt skägg.

Skägg, låt oss presentera skäggolja.

Vad gör skäggolja?

Vår King C. Gillette Skäggolja består av växtbaserad olja, framför allt jojobaolja, vindruvsolja och nattljusolja – allt för att ditt älskade skägg ska få den näring det behöver.

Och dessutom doftar den väldigt gått tack vare King C. Gillettes signaturdoft med inslag av bergamott, sandelträ, cederträ, patschuli och kardemumma. Disclaimer: vi tar inget ansvar för alla konstiga blickar du får när du luktar på ditt eget skägg.

Vårdar ditt skägg

Vår skäggolja är lättflytande och inte alls fet att ta i vilket gör den perfekt för att vårda ditt skägg. Skägget blir märkbart mjukare och slätare med en fräsch glans. Givetvis är det toppen för dig eftersom du ser mycket elegantare ut, men det är även härligt för din partner...

man med ett mjukt skägg

Återfuktar torr hud

Skäggolja ger inte bara näring åt ditt skägg, den vårdar även huden undertill. Det är svårare att rengöra huden på hakan, kinderna och halsen ordentligt om de är täckta av hår, vilket innebär att det kan börja fjälla och klia.

Om du har mörkt hår syns hudflagorna tydligt i skägget, men om du använder skäggrengöring och skäggolja regelbundet kan du hålla skägget i gott skick. Det gör att ansiktet känns mycket behagligare och håller självförtroendet uppe.

Förbereder ditt skägg för trimning

De återfuktande och mjukgörande effekterna hos skäggolja kan göra grova hårstrån mycket enklare att styla och vårda.

Även det längsta skägget kräver regelbunden trimning så att det växer på ett bra sätt, och stylingprocessen är mycket enklare om ditt skägg är mjukt och lent.

Så använder du skäggolja

Vår King C. Gillette Beard Oil är otroligt enkel att använda i din dagliga groomingrutin.

Så applicerar du skäggolja

  • Häll ut några droppar skäggolja i handflatan.
  • Massera in skäggoljan i ansiktshåret och se till att du gnuggar noggrant.
  • Försök att nå ner till huden undertill för bästa resultat.

Hur ofta ska jag använda skäggolja?

Applicera skäggolja två gånger om dagen – en gång på morgonen och en gång strax före läggdags – på så vis håller du ansiktshåret så mjukt, återfuktat och vårdat som möjligt.

Läs fler skäggvårds tips med King C. Gillette.

Var denna artikel till någon hjälp?