man med ett tydligt skägg

Den ultimata guiden till King C. Gillette rakhyvlar

Det är en vanlig missuppfattning att när du väl har odlat ditt drömskägg kan du sluta raka dig. Men det är faktiskt lika viktigt för skäggbevuxna män att raka sig regelbundet som det är för renrakade män.

Regelbunden rakning, trimning, grooming och styling är oumbärliga för ett riktigt pampigt skägg. Oavsett om det är långt eller kort, buskigt eller slätt, framträdande eller förfinat – du behöver en rakhyvel som klarar av uppgiften.

På King C. Gillette är vi otroligt stolta över vår kollektion av innovativa och tidlösa rakhyvlar, inspirerade av vår första säkerhetsrakhyvel som lanserades av King Camp Gillette själv år 1901 – idag med en modern teknik så att de klarar av dagens skägg.

Det finns något för varje skäggstil, form och längd i vår kollektion. Hitta den bästa skäggrakhyveln för dig:

För ett nätt, trimmat skägg

Om du föredrar ett kortare skägg eller mer lätthanterligt skägg ska du bekanta dig med King C. Gillette Säkerhetsrakblad.

Den här rakhyveln med dubbla kanter är framtagen utifrån King Camp Gillettes ursprungliga säkerhetsrakhyvel, idag med innovativa förbättringar:
  • Enkel design.
  • Enkel att använda.
  • Blad från ett stålark som är så tunt att det behöver externt stöd för att uppnå rätt styvhet.
  • Platinabelagda blad för extra styrka och tålighet.
  • Antifriktionsblad som innebär att de kan glida över ansiktshåret med minimal resistens.
  • Perforeringar i bladets mitt hjälper till att positionera och fästa bladet rätt i hyveln.
  • Perfekt för renrakade områden och för att forma exakta kanter.

För bästa resultat med King C. Gillette Double Edge Razor, börja med att återfukta och mjuka upp skägget med vår King C. Gillette Skägg- och Ansiktstvätt.

Applicera sedan vår King C. Gillette Transparent Rakgel med cirkulerande rörelser och börja raka dig genom att hålla rakhyveln i 30 % vinkel mot huden, och använda lätta drag och jämnt tryck.

Växer skägget ner på halsen?

Underskatta aldrig vikten av din skägglinje – du hittar din genom att med pekfingrarna spåra en linje från öronsnibbarna till mitten av hakan. En bra skägglinje kan göra att din käke ser mycket mer definierad ut och förhindrar att ditt skägg tar över ansikte och hals.

Allt överskottshår i ansiktet som växer nerför halsen ska hållas kort och trimmar. Huden i det här området kan vara känslig och därför behöver du en rakhyvel som är framtagen för syftet: använd King C. Gillette Neck Razor.

Den här speciellt framtagna rakhyveln innehåller Gillettes hudskyddsteknik som ger ett extra skydd mellan bladet och din hud, och motverkar smärtsam rakbränna, svidande, stickningar och rodnad efter rakning.

King C. Gillette Rakhyvel för Halsen har ett inbyggt skärblaad: vänd på rakhyveln när du har rakat dig för att skapa skarpa och precisa kanter.

För ett väldefinierat skägg

Vissa skäggstilar är ett äkta konstverk och kräver exakta och renrakade områden runt statementhåret. Du behöver en rakhyvel som kan ge en nära rakning där du behöver det, med skarpa kanter som forar skägg och mustasch till perfektion – möt King C. Gillette Shave & Edging Rakblad.

Den innovativa rakhyveln kombinerar Gillettes ikoniska fembladiga teknik med en återfuktande remsa för en ren och behaglig rakning. Det finns ett enda kantblad på rakbladets baksida för en finishing touch på din signaturstil i ansiktet.

För ett spretigt skägg

Att odla helskägg är något att vara stolt över, men det behöver precis lika mycket grooming som ett kortare skägg. Ett statementskägg ska vara definierat, välansat och elegant – och definitivt inte spretigt.

King C. Gillette Skäggtrimmer är det perfekta verktyget för att hålla ansiktshåret så välansat och välgroomat som möjligt.

Vår skäggtrimmer innehåller Brauns expertis och teknik, och vår skäggtrimmer har hela tre kammar med 11 olika längder, vilket gör den otroligt användbar om du får för dig att ändra din look. Dessutom är den trådlös med blad som är designade för att hålla en hel livstid – helt allt du kan tänka dig från ditt eget go-to-trimningsverktyg.

Kom ihåg att rakning och trimning endast är en liten del av skägg-groomingprocessen. Läs mer om skäggvård med experterna hos King C. Gillette.

Var denna artikel till någon hjälp?