Man med skägg i vit skjorta

Så formar du en skägglinje

Din skägglinje är en viktig del av din look. Om du har stubbig eller fläckvis hårväxt eller om det är enda stället du har grå hår på, kan det ta uppmärksamheten från resten av ditt ansikte och få dig att se lite ovårdad ut.

Om du vill ha ett välvårdat ansiktshår ska det finnas en tydlig linje mellan ditt skägg och din hals, och där är regelbunden trimning eller rakning det viktigaste.

Formning av skägget är viktig. Det spelar ingen roll hur tjock skäggväxt du vill ha, eller hur lång tid du vill att det ska gå mellan rakningarna, men du ska försöka att ta för vana att regelbundet trimma ditt skägg och och din halslinje.

Fortsätt att läsa för att identifiera din skägglinje, hur du rakar den och vilka King C. Gillette-verktyg som ger den snyggaste finishen.

Så identifierar du din skägglinje

Innan du kan trimma eller forma din skägglinje måste du veta var den är. Du kan göra det genom att dra fingrarna från adamsäpplet och upp till nedre delen av öronen – titta i spegeln medan du gör det så att du börjar lära dig var du ska raka.

Allt som går under din skägglinje ska renrakas om du vill se snygg, professionell och välvårdad ut.

Att välja rakprodukter till din skägglinje

Din hals kan precis som ansiktet få rakknottror, rakhyvelbränna och inåtväxande hår och därför är det viktigt att du använder kvalitetsprodukter när du formar skägglinjen.

King C. Gillette Skäggtrimmer är designad för att ge dig bästa trimmerprecision och King C. Gillette Rakhyvel för Halsen är speciellt framtagen för att ge dig en slät och behaglig rakning på halsen, och hjälper dig att raka och skägget och forma en perfekt skägglinje.

Applicera vår King C. Gillette Transparent Rakgel över hela rakområdet för att återfukta hårstråna så att de är mindre seniga och för att återfukta huden för att förbättra rakhyvelns glid.

Våra bästa tips för skägglinjen

Innan du börjar raka halsen ska du undvika att trimma skägglinjen för högt eller får lågt, eftersom det kan förstöra hela din look. Om du rakar extra högt och får en alldeles för kort skäggväxt längs skägglinjen kan du behöva raka bort delar av skägget och förstör då flera månaders utväxt och styling.

Vi rekommenderar att du använder en trimmerlängd som är två steg kortare än du brukar använda på skägget, och håller dig till det längs hela halsen. Det är enklare att trimma mjukt hår, så hoppa in i duschen först.

Om du precis har duschat varmt ska du blöta ansiktet med kallt vatten innan du påbörjar trimningen. Det hjälper till att stänga porerna så att de inte drar till sig överskottsolja och smuts samtidigt som du minskar risken för inåtväxande hår på halsen.

Så trimmar du skägglinjen

Vår rekommenderade trimningsteknik för skägglinjen är som följer:
  • Börja på mitten av halsen vid adamsäpplet och trimma varje hår under den linje du har identifierat som din skägglinje.
  • Trimma från mitten och rör rakhyveln uppåt mot ena örat, håll koll på käklinjen.
  • Återgå till mitten av halsen och trimma i andra riktningen tills du har avlägsnat all hårväxt under skägglinjen.

Du behöver säkert öva ett tag innan du känner dig helt säker på hur du rakar halsen utan att skära i skägget. Ha tålamod, du kommer att lära dig!

Om du av misstag skär in i skägget och ditt ansiktshår brukar växa snabbt kan du vänta en dag eller två på att det växer tillbaka. Om ditt skägg har en tendens att växa mycket långsammare eller om du har råkat skära bort en ansenlig bit kanske du vill styla en helt ny look för ansiktshåret så att du fortfarande ser välvårdad ut.

Så formar du en skägglinje

När du formar skägglinjen nedanför öronen kan du välja mellan en fyrkantig eller rundad finish. Titta på din ansiktsform och bestäm dig för vad som skulle bli snyggast på dig.

Fyrkantiga skäggkanter passar bättre till ett runt ansikte och mjukare kanter blir snyggare om din käklinje är mer fyrkantig i sig själv.

Raka din skägglinje i valfri stil med vår rakhyvle för halsen och förfina sedan din look med vår funktionella och användarvänliga King. C. Gillette Beard Trimmer från Braun.

Skäggvård för halsen

Applicera vårt King C. Gillette Mjukt Skäggbalsam på skägglinjen när du har tagit bort allt hår, och avsluta sessionen genom att vårda resten av ditt skägg med King C. Gillette Skäggolja så att det håller sig snyggt och välvårdat.

Så bevarar du en snygg skägglinje

Hemligheten bakom en snygg skägglinje är att trimma regelbundet. När håret har växt till 3 mm eller längre är det dags att raka av det.

Håll dig till vår rekommenderade teknik och ta dig tid att öva så kommer du snart att vara så självsäker att du formar din skägglinje på bara några minuter. Du hittar fler stylingtips för skägget här.

Var denna artikel till någon hjälp?