Ansiktsrakningstips: mothårs

Tips på omvänd rakning

Huruvida man ska raka sig medhårs eller mothårs är en av de vanligaste frågorna om rakning. Om du rakar i samma riktning som ditt hår växer (medhårs) kan du undvika irritation i huden, men det kan också hindra dig från att få den hudnära eller släta rakning du vill ha. Så här kan du raka dig mothårs samtidigt som du minimerar rakirritation:

Lista först ut riktningen för din hårväxt genom att gnugga med handen eller med ett kreditkort över ansiktet. Den riktning i vilken du stöter på motstånd är mothårs.

Om ditt skägg är grovt kan du återfukta huden i minst tre minuter (helst genom en varm dusch), eftersom det kan minska kraften som krävs för att klippa håret med upp till 70 %.

Applicera sedan en rakgel av hög kvalitet, t.ex. Fusion® Hydra Gel Pure & Sensitive Shave Gel. Detta hjälper till att förebygga skärsår och gör håret mjukare vilket ger en behagligare, mer hudnära rakning. Du kan använda Gillette SkinGuard Sensitive-rakhyveln om du har känslig och aknebenägen hud. Du kan också använda Gillette Styler 4-i-1 som är ett allt-i-ett-verktyg, som låter dig trimma, raka och fixa skägg- och hårlinjer.

Försök slutligen att raka medhårs och sedan mothårs vid behov. Att ha på rakgel eller raklödder igen innan du börjar raka mothårs kan också hjälpa. Att följa rätt skäggväxttips och rakningssteg är nyckeln till att få den önskade looken!

Var denna artikel till någon hjälp?