Ansiktsrakningstips: grovt eller kraftigt skägg

Om du känner obehag när du rakar dig kan det bero på att du inte rakar dig rätt för ditt hårs struktur. Du behöver inte trakassera ditt skägg: Följande förslag hjälper dig att få en mer behaglig rakning.

Tvätta och återfukta:

Använd en rakkräm eller ansiktsskrubb för att göra skäggväxten mjukare innan du rakar dig. För att mjuka upp ditt ansiktshår och göra det lättare för rakbladen att skära, återfukta huden med varmt vatten i minst tre minuter innan du rakar dig.

Håll dig till en rakgel som passar dig:

Fusion® ProGlide® Sensitive Shave Gel + Skin Care 2-in-1 skyddar huden mot skärsår samtidigt som den mjukar upp hårstråna så att rakhyveln bekvämt kan glida, vilket ger en otroligt nära rakning.

Prova en avancerad rakhyvel:

Använd ett raksystem med flera rakblad, ett med rakblad som sitter närmare varandra, t.ex. Fusion ProGlide Power-rakhyvel med Flexball™-teknik, för att minska trycket på varje rakblad vilket ger mer komfort och mindre rakirritation. För män med känslig hud är Gillette SkinGuard den bästa rakhyveln.

Spara det bästa till sist:

Rakning av överläppen och runt munnen i slutet av rakningen ger rakgelet mer tid att blöta in sig, mjukar upp ditt ansiktshår och gör det enklare att skära hårstråna.

Kontrollera dina blad:

Byt rakblad när du börjar känna ryck eller obehag. Vissa rakhyvlar har en indikatorremsa som ändras till vit när du kanske inte längre får en optimal rakning.

Var denna artikel till någon hjälp?