Ayude a prevenir la irritación del afeitado: herramientas Gillette diseñadas para brindar la máxima comodidad

Undvik hudirritation med Gillette rakhyvlar

Ansiktshudens terräng

Även på de slätaste ansiktena är huden lös, rörlig och lite geléaktig. Skägghåren är hårda, torra och växer i flera slumpmässiga riktningar – särskilt på halsen, där hårstråna ofta ligger ”lågt” och växer ut ur huden i låg vinkel.

Ofta kan din ansiktshud vara som en tömd ballong: lös och rörlig och omöjlig att raka bra

Lösheten och rörelsen i din ansiktshud, kombinerat med den torra segheten i ansiktshårsäckar, blir utmaningar när man ska raka sig.

För att förhindra rakbränna är det viktigt att huden tänjs ut innan bladen passerar över den. Det slätar ut huden, skapar en uttänjd, jämn yta och förbereder hårstråna som ska klippas.

Gillettes rakhyvlar har utvecklats specifikt för att jämna ut lös hud, men du kanske inte känner till vilka delar av din rakhyvel som klarar av den här uppgiften. Du kanske trodde att mikrolamellerna, skyddsstavarna och mikrokammen på dina rakbladskassetter bara var dekoration.

Mikrolameller, skyddsstav och mikrokam

Mikrolamellerna placeras direkt framför bladen och är mjuka, flexibla, horisontella fenor som varsamt töjer ut lös, geléaktig ansiktshud, jämnar ut ytan och hjälper till att förhindra rakbränna.

Bakom mikrolamellerna, framför bladen, finns skyddsstången. Skyddsstaven slätar ut huden ytterligare för de mötande bladen. Föreställ dig att det är som att händerna slätar ut en skrynklig bit papper – så fungerar skyddslisten på din hud.

Gillettes mest avancerade rakbladskassetter har en Microcomb, en serie portar som hjälper till att mata håren igenom dem, i upprätt ställning, redo för bladen att göra sitt jobb.

Gillettes MACH3, Fusion5, Fusion5 ProGlide och Fusion5 ProShield hjälper dig att få en bättre rakning samtidigt som du förebygger rakbränna.

Var denna artikel till någon hjälp?