Ayuda a evitar las erupciones causadas por las hojas de afeitar Gillette en suspensión

Fjädringsrakblad – smidigare och enklare rakning utan hudirritation

Vikten av rakbladsfjädring

När du kör i tuff terräng gör fjädringen körningen jämnare. Oavsett om du kör långt eller inte på din cykel, i en bil eller lastbil eller på en motorcykel, låter fjädringssystemet dig köra bra på alla vägar du stöter på, oavsett om det är halt och vått, stenigt eller ojämnt.

Fjädring är en viktig del av många verktyg och maskiner, men du kanske inte tänker på hur det fungerar för dig, i din rakhyvel.

Även om ytan på din ansiktshud kan verka slät är den faktiskt grov terräng, ungefär som en ojämn landsväg. En förstorad bild av ditt ansikte skulle avslöja olika toppar, dalar och kratrar. Din hals har en ännu mer oregelbunden terräng.

Utmaningen är då att få ditt rakblad, som är rakt, att glida över denna ojämna yta för att skapa en slät, hudnära, behaglig rakning – utan att orsaka rakbränna.

Det är här rakbladsfjädringen kommer in i bilden.

Hur rakbladsfjädringen fungerar

Varje blad i dina Gillette MACH3- och Fusion5-rakhyvlar är monterat på sina egna, oberoende, fingerliknande fjädrar. Detta gör att varje rakblad kan stiga eller falla som svar på trycket från handen och variationerna i huden, vilket ger en hudnära och behaglig rakning på alla hudtyper.

Resultatet: En hudnära, behaglig rakning som minimerar risken att få irriterad hud.

Bladets fjädring hjälper till att förhindra rakbränna

Det finns många andra saker som du kan göra för att förhindra rakbränna och irritation i huden:

  • Tvätta huden noggrant före varje rakning.
  • Smörj in ansiktet med rakgel eller raklödder för att förbättra glidförmågan.
  • Välj en rakhyvel med tre blad, t.ex. Gillette MACH3 eller en rakhyvel med fem blad, t.ex. Gillette Fusion5 ProGlide. Rakhyvlar med flera blad ger en mer hudnära och behaglig rakning med mindre rakirritation än rakhyvlar med ett blad.
  • Välj en rakhyvel som har remsor med smörjmedel före och efter bladen, t.ex. Gillette Fusion5 ProShield, för att skydda mot irriterad hud.

Precisionstillverkad rakbladsfjädring är bara en del av pusslet när man vill få en mjuk rakning, men det är en viktig – och ofta förbisedd – komponent i vår strävan att undvika rakbränna. Bara en av de många innovationerna som Gillette har bidragit till din dagliga rakning.

Var denna artikel till någon hjälp?