Cómo evitar las erupciones después del afeitado: todo sobre la lubricación

Hjälper till att förebygga rakbränna: allt handlar om smörjning

Torra ytor leder till friktion

Att flytta en torr yta ovanpå en annan torr yta är tufft.

Tänk dig en bit krita på en griffeltavla: den gnisslar. Den torra kritan hoppar lite när man ritar. Även om linjerna från kritan ser jämna ut är de inte det – de har en ojämn yta.

Det beror friktion, eller brist på smörjmedel.

Tänk dig nu tuschpennor som använder en vätska. Genom att skriva med en tuschpenna kan du glida över griffeltavlans yta och få en jämn, skarp linje.

Skillnaden är att det blir mindre friktion. Friktionen minskade tack vare pennans smörjmedel. Att röra sig smidigt över en ojämn yta är en stor utmaning när det gäller rakning.

För att få en mjukare rakning är lösningen den samma som i exemplet med tuschpennan. Om både huden och kassetten är välsmorda glider bladen fram med optimal effekt.

Få en smord rakning för att minska friktionen

Hemligheten bakom en mjuk rakning är att minska friktionen. Vi minskar friktionen när vi rakar oss genom att introducera smörjmedel.

Att smörja huden är enkelt: man tar varmt vatten och rakkräm. Tvåla in ditt ansikte med ditt favoritrakgel eller raklödder från Gillette.

Men att smörja så man får en behaglig rakning är en större utmaning. Det är därför vi har utvecklat remsor med smörjmedel.

Din rakhyvels inbyggda smörjmedel

Smörjremsan på din Gillette-rakhyvel, som finns ovanför rakbladen i din kassett, kan jämföras med en liten tvättsvamp

Remsan innehåller en formel med vattenälskande polymerer som kallas polyetylenglykoler (PEG) som frigörs från remsan vid varje drag med rakhyveln. När dessa polymerer kommer i kontakt med vatten sväller de upp, viks ut och sträcks ut längs med huden, vilket ger en smörjningseffekt när du rakar.

Rakkrämens verkan kan bli mindre om vi går över samma yta i ansiktet mer än en gång, om och om igen, för att försöka undvika att missa några hårstrån. Rakkrämen torkas bort. Detta gör huden mindre skyddad och kan leda till rakbränna.

Rakkrämens verkan kan bli mindre om vi går över samma yta i ansiktet mer än en gång när vi försöker undvika att missa några hårstrån. När vi går över samma yta gång på gång torkar vi samtidigt bort rakkrämen från huden. Detta gör huden mindre skyddad och kan leda till rakbränna.

ProShield-maskinen har remsor med smörjmedel framför bladen för att ge extra skydd. Tack vare smörjningen framför och bakom bladen skyddar den mot irritation i huden medan du rakar dig.

Var denna artikel till någon hjälp?