Prevenir la irritación del afeitado

Undvik hudirritation med tunn precision Gillette rakhyvlar.

Mjuk hud, grovt hår och rakbränna

Vi får rakbränna eftersom vår hud är mjuk och ömtålig. Men håret som växer där är lika hårt som koppartråd, och om du någon gång har försökt att klippa en tråd förstår du varför stubb blir en extra utmaning. Den växer i olika riktningar.

Män tycker ofta att huden är fast och len, men om du tar en närmare titt är den faktiskt väldigt mjukt, böljande och lite geléaktig.

Och det är inte det enda problemet.

Det som händer ovanför huden kan skapa en reaktion i huden. Hur mycket kraft som krävs för att klippa håret har stor inverkan på ens komfort under rakningen.

Hög kraft leder till påfrestningar i huden som nerverna runt hårsäcken känner av, du känner slitande och ryck, vilket kan leda till en känsla av irritation och obehag.

Tunna blad

Rakbladstekniken har stadigt gått framåt ända sedan King C. Gillette uppfann säkerhetsrakhyveln.

Vissa av rakbladens förbättringar är lätta att se: 5-bladiga eller 3-bladiga kassetter, eldrivna handtag, remsor med smörjmedel. Andra framsteg inom rakbladsdesignen kan inte ses med blotta ögat, men gör stor skillnad för att förhindra rakbränna.

Nyckeln till en behaglig rakning är ett blad som är så vasst, tunt och noggrant att det kan skära igenom hårstråna med minimal skärkraft.

Bladets spets måste vara tunn. Spetsarna på Gillettes rakblad är mycket tunnare än skägghår. De är tunnare än en kirurgs skalpell. För att förbättra prestandan hos detta tunna blad lägger vi till en diamantliknande kolbeläggning som ger mer kraft och en tunn telomerbeläggning som ger glidförmåga.

En behaglig rakning är en teknisk prestation som vilar på en enkel nödvändighet:

Precisionstillverkade rakblad: Gillette Fusion5 ProGlide. Våra bästa rakblad någonsin.

Var denna artikel till någon hjälp?