Tips för rakning av känslig hud

Om du upplever rakirritation eller skärsår vid rakning, läs vidare för att få tips på hur man rakar känslig hud så kan du få en mjukare, mer behaglig rakning.

Förbered huden på rätt sätt:

Använd en ansiktstvätt eller ansiktsskrubb för att göra skäggväxten mjukare innan du rakar dig. Du bör också återfukta huden med varmt vatten i minst tre minuter för att mjuka upp ditt ansiktshår ännu mer och göra det lättare att klippa.

Börja med rätt verktyg:

Använd en icke-torkande, dermatologiskt testad rakgel, som Fusion® Series Sensitive Gel, för att mjuka upp håret och skydda huden mot skärsår. Använd också en avancerad rakhyvel med flera blad och med rakblad som sitter närmare varandra, t.ex. Fusion5 ProGlide® manuell rakhyvel med Flexball™-teknik, för att minska trycket på varje blad, det blir skönare och ger dig mindre irritation i huden.

Kontrollera ditt rakblad:

Slöa blad kan leda till hack och irritation. Byt ut bladet när du upplever ryck eller obehag. Eller prova en rakhyvel som har en indikatorremsa som bleknar till vitt när du inte längre får en optimal rakning.

Använd rätt teknik:

Raka med lätta, mjuka drag. Din rakhyvel ska göra jobbet, inte du. Raka först medhårs (i hårets växtriktning). Vid behov kan du sedan raka mothårs för en ännu mer hudnära rakning.

Spara det bästa till sist:

Rakning av överläppen och runt munnen i slutet av rakningen ger rakgelet mer tid att blöta in sig, mjukar upp ditt ansiktshår och gör det enklare att skära hårstråna. Dessutom är ett enda blad väldigt användbart för att raka de svåra ställena, som under näsan.

Skölj bladet ofta:

Om du sköljer bladet ofta under hela rakningen förhindras ansamlingar på bladets kanter och rakbladskassetten, vilket resulterar i bättre glid och mer komfort.

Skydda ansikte och hals:

Skölj huden med kallt vatten efter rakning och klappa den torr. Använd sedan en återfuktande aftershave-lotion, som Gillette Series Balm Sensitive, för att svalka och återfukta huden.

Var denna artikel till någon hjälp?