Tips för att raka armhålorna

Tips för rakning under armarna

Lär dig hur du trimmar och rakar armhålans hår som ett proffs, och lägg till det till din rakningsrutin.

Raka underarmarna

Utrustad med rätt verktyg, som Gillette Styler 4-in-1: Med Trimmer, Shaver & Edger samt Gillette ProShield blir det ganska enkelt att raka sitt könshår. Följ dessa steg för att få fantastiska resultat, varje gång

STEG 1: Välj en fast kamlängd

Rätt kamlängd på din kroppshårstrimmer kan hjälpa dig att tämja fullt, naturligt växande hår som inte har vidrörts av en rakhyvel på ett tag – eller någonsin. Gillette Styler 4-in-1 levereras med tre kamtillbehör (2 mm, 4 mm, 6 mm) som du kan välja mellan.

STEG 2: Trimma

Trimma håret under armarna. Att trimma håret före rakning kan hjälpa till att förhindra tilltäppta rakblad.

STEG 3: Dusch

Vattnet hjälper till att göra håret under armarna mjukare (det kan vara stripigt och strävt) och gör det lättare för rakhyveln att glida över huden. Gillette Styler är vattentät så att du kan trimma i duschen.

STEG 4: Lägg på rakgel

Ett bra raklödder återfuktar hårstråna, förbättrar rakhyvelns glidförmåga och skyddar huden medan du rakar underarmarna.

STEG 5: Kontrollera om bladen är slöa

Känns bladen slöa eller ser remsorna med smörjmedel blekta ut? Det kan vara dags att byta bladtillbehöret innan du börjar.

STEG 6: Raka med lätta, mjuka drag

Raka med lätta, mjuka drag, skölj ofta medan du sträcker ut huden. Gillette ProShield är ett bra val för att raka känslig hud som vid armhålorna eftersom den har ett runt huvud med 4 remsor med smörjmedel.

STEG 7: Skölj dina blad ofta

Pausa ofta för att skölja av bladen efter att du gjort några drag med rakhyveln, håll bladen försiktigt under kranen, både på bladens bak- och framsidor, skaka sedan försiktigt bort vattnet. Knacka inte rakhyveln mot handfatet och torka den inte med handduk. Det kan minska rakhyvelns livslängd genom att skada bladkomponenternas intrikata design. Sköljning av bladen under rinnande vatten hjälper till att ta bort rakgelsrester, hår och död hud.

STEG 8: Raka i flera riktningar

Håret under armarna växer i alla olika riktningar, så välj en rakhyvel som är utformad för att raka de där svåra ställena... som Gillette ProShield.

STEG 9: Ha på rakgel igen efter behov

Du kanske märker att du behöver raka dig på samma lilla yta i olika riktningar för att få en slät rakning. För att förebygga irriterad hud under armarna, se till att du stryker på rakgelen igen innan du gör en nytt drag.

STEG 10: Skölj, torka och återfukta

Det är viktigt att återfukta armhålorna efter rakning – det hjälper till att ge huden lindring.

Grattis! Du har precis klarat grundkursen i kroppshårstrimning!

Med Gillettes rakhyvlar och trimmers kan du forma och trimma ditt hår precis som du vill.

Var denna artikel till någon hjälp?