Hur du rakar ditt bröst

Tips för att raka bröstet

Oavsett om att raka bröstet är en del av din normala hygienrutin eller något som du är nyfiken på att prova har Gillette verktygen och tipsen som hjälper dig att få den look och känsla du vill ha.

Raka ditt brösthår

Utrustad med rätt verktyg, som Gillette Styler 4-in1: Med Trimmer, Shaver & Edger samt Gillette Proshield blir det ganska enkelt att raka sitt könshår. Följ dessa steg för att få fantastiska resultat, varje gång.

STEG 1: Välj en fast kamlängd

Rätt kamlängd på din kroppshårstrimmer kan hjälpa dig att tämja full, naturlig hårväxt som inte har vidrörts av en rakhyvel på ett tag – eller någonsin.

Gillette Styler 4-in-1 levereras med tre kamtillbehör (2 mm, 4 mm, 6 mm) som du kan välja mellan.

STEG 2: Trimma

Trimma brösthåret. Att trimma håret före rakning kan hjälpa till att förhindra tilltäppta rakblad.

STEG 3: Dusch

Vattnet hjälper till att göra håret på bröstet mjukare (det kan vara stripigt och strävt) och gör det lättare för rakhyveln att glida över huden. Gillette Styler är vattentät så att du kan trimma i duschen.

STEG 4: Lägg på rakgel

Ett bra raklödder återfuktar hårstråna, förbättrar rakhyvelns glidförmåga och skyddar huden medan du rakar ditt bröst.

STEG 5: Kontrollera om bladen är slöa

Känns bladen slöa eller ser remsorna med smörjmedel blekta ut? Det kan vara dags att byta bladtillbehöret innan du börjar.

STEG 6: Raka med lätta, mjuka drag

Börja från utsidan och arbeta dig in. Sträck ut dina fingrar när du rakar dig för att skapa en jämn rakyta. Gillette ProShield är ett bra val för att raka bröstet, eftersom den har 4 remsor med smörjmedel.

STEG 7: Skölj dina blad ofta

Pausa ofta för att skölja av bladen efter att du gjort några drag med rakhyveln, håll bladen försiktigt under kranen, både på bladens bak- och framsidor, skaka sedan försiktigt bort vattnet. Knacka inte rakhyveln mot handfatet och torka den inte med handduk. Det kan minska rakhyvelns livslängd genom att skada bladkomponenternas intrikata design. Sköljning av bladen under rinnande vatten hjälper till att ta bort rakgelsrester, hår och död hud.

STEG 8: Var försiktig runt bröstvårtan

Gå runt – inte direkt över. Du kan använda fingertopparna på din andra hand för att täcka dina bröstvårtor när du rakar nära dem, för säkerhets skull.

STEG 9: Ha på rakgel igen efter behov

Du kanske märker att du behöver raka dig på samma lilla yta i olika riktningar för att få en slät rakning. För att förebygga irriterad hud på bröstet, se till att du stryker på rakgelen igen innan du gör en nytt drag.

STEG 10: Skölj, torka och återfukta

Det är viktigt att återfukta bröstet efter rakning – det hjälper till att ge huden lindring.

Grattis! Du har precis klarat grundkursen i kroppshårstrimning!

Med Gillettes rakhyvlar och trimmers kan du forma och trimma ditt hår precis som du vill.

Var denna artikel till någon hjälp?