Hur du rakar ryggen

Hur kan jag raka ryggen själv?

Tips för att raka ryggen

Att raka rygghår är förmodligen den svåraste delen av ens rakningsrutin. Men att lära sig hur man rakar håret i ryggen behöver inte vara svårt alls.

Raka ryggen

Det är ganska enkelt att raka sin rygg med rätt verktyg, som Gillette Styler 4-in-1 och Gillette ProShield. Följ dessa steg för att få fantastiska resultat, varje gång:

STEG 1: Skaffa en medhjälpare

Det är inte bara du som måste lära dig hur man tar bort rygghår. Du kanske ska skaffa dig en hjälpreda och lära honom eller henne hur rygghårsborttagning går till. Det är bara ett faktum i livet: om du inte är välsignad med extrem rörlighet och smidighet kommer du bara inte kunna nå alla ställen på ryggen.

STEG 2: Välj en fast kamlängd

Rätt kamlängd på din kroppshårstrimmer kan hjälpa dig att tämja fullt, naturligt växande hår som inte har vidrörts av en rakhyvel på ett tag – eller någonsin. Gillette Styler 4-in-1 levereras med tre kamtillbehör (2 mm, 4 mm, 6 mm) som du kan välja mellan.

STEG 3: Trimma

Trimma håret på ryggen. Att trimma håret före rakning kan hjälpa till att förhindra tilltäppta rakblad.

STEG 4: Duscha

Vattnet hjälper till att göra håret på ryggen mjukare (det kan vara stripigt och strävt) och gör det lättare för rakhyveln att glida över huden. Gillette Styler 4-in-1 är vattentät så att du kan trimma i duschen.

STEG 5: Lägg på rakgel

Ett bra raklödder återfuktar hårstråna, förbättrar rakhyvelns glidförmåga och skyddar huden medan du rakar ryggen.

STEG 6: Kontrollera om bladen är slöa

Känns bladen slöa eller ser remsorna med smörjmedel blekta ut? Det kan vara dags att byta blad innan du börjar.

STEG 7: Raka med lätta, mjuka drag

Raka med lätta, varsamma drag och skölj ofta. Gillette ProShield är ett bra val för rakning av ryggen, eftersom den har ett runt huvud med 4 remsor med smörjmedel.

STEG 8: Skölj dina blad ofta

Pausa ofta för att skölja av bladen efter att du gjort några drag med rakhyveln, håll bladen försiktigt under kranen, både på bladens bak- och framsidor, skaka sedan försiktigt bort vattnet. Knacka inte rakhyveln mot handfatet och torka den inte med handduk. Det kan minska rakhyvelns livslängd genom att skada bladkomponenternas intrikata design. Sköljning av bladen under rinnande vatten hjälper till att ta bort rakgelsrester, hår och död hud.

STEG 9: Ha på rakgel igen efter behov

Du kanske märker att du behöver raka dig på samma lilla yta i olika riktningar för att få en slät rakning. För att förebygga irriterad hud på ryggen, se till att du stryker på rakgelen igen innan du gör en nytt drag.

STEG 10: Skölj, torka och återfukta

Det är viktigt att återfukta ryggen efter rakning – det hjälper till att ge huden lindring

Grattis! Och nu vet du hur man trimmar kroppshår!

Med Gillettes rakhyvlar och trimmers kan du forma och trimma ditt hår precis som du vill.

Var denna artikel till någon hjälp?