Ta bort kroppshår, praktiska tips

Tips för huvudrakning

Oavsett vad du kallar din kroppsrakningsrutin – trimning, ritual, manscaping – teknik och rutin är viktigt. Att vårda bröstet, armhålorna och pubishåret väl bygger på bra teknik lika mycket som att använda rätt verktyg.

Manscaping-handledning

Det är ganska enkelt att sköta sitt kroppshår med rätt verktyg, som Gillette Styler 4-in-1. Följ dessa steg för att få fantastiska resultat, varje gång:
STEG 1:

Välj en fast kamlängd

Rätt kamlängd på din kroppshårstrimmer kan hjälpa dig att tämja fullt, naturligt växande hår som inte har vidrörts av en rakhyvel på ett tag – eller någonsin. Gillette Styler 4-in-1 levereras med tre kamtillbehör (2 mm, 4 mm, 6 mm) som du kan välja mellan.

STEG 2:

Trimma

Trimma ditt kroppshår. Att trimma håret före rakning kan hjälpa till att förhindra tilltäppta rakblad.

STEG 3:

Duscha

Vattnet hjälper till att göra ditt kroppshår mjukare (det kan vara stripigt och hårt) och gör det lättare för rakhyveln att glida över huden. Gillette Styler är vattentät så att du kan trimma i duschen.

STEG 4:

Applicera på rakgel

Ett bra raklödder återfuktar hårstråna, förbättrar rakhyvelns glidförmåga och skyddar huden medan du rakar kroppshåret.

STEG 5:

Kontrollera om bladen är slöa

Känns bladen slöa eller ser remsorna med smörjmedel blekta ut? Det kan vara dags att byta till nya blad innan du börjar.

STEG 6:

Raka med lätta, mjuka drag

Raka med lätta, mjuka drag, skölj ofta medan du sträcker ut huden. Gillette Proshield är ett bra val för att raka känslig hud som vid pubeshåren eftersom den har ett runt huvud med 4 remsor med smörjmedel.

STEG 7:

Skölj dina blad ofta

Pausa ofta för att skölja av bladen efter att du gjort några drag med rakhyveln, håll bladen försiktigt under kranen, både på bladens bak- och framsidor, skaka sedan försiktigt bort vattnet. Knacka inte rakhyveln mot handfatet och torka den inte heller med handduk. Det kan minska rakhyvelns livslängd genom att skada bladkomponenternas intrikata design. Sköljning av bladen under rinnande vatten hjälper till att ta bort rakgelsrester, hår och död hud.

STEG 8:

Ha på rakgel igen efter behov

Du kanske märker att du behöver raka samma lilla bit i olika riktningar för att få en slät rakning. För att förebygga irriterad hud på kroppen, se till att du stryker på rakgelen igen innan du gör en nytt drag.

STEG 9:

Skölj, torka och återfukta

Det är viktigt att återfukta kroppen efter rakning – det hjälper till att ge huden lindring.

Grattis! Du har precis klarat grundkursen i kroppshårstrimning!

Med Gillettes rakhyvlar och trimmers kan du forma och trimma ditt hår precis som du vill.

Var denna artikel till någon hjälp?