De 10 bästa skötseltipsen för män | King C. Gillette SE

De 10 bästa groomingtipsen för män

Varje mans groomingrutin är unik, det är inte alla som trimmar ögonbrynen eller näshåren, och fler skulle definitivt må bra av att använda skäggvårdsprodukter.

Oavsett om din groomingrutin börjar med hårvård innehåller trimning, ansning och en post-shave rutin, eller om bara nöjer dig med en rakning då och dår, finns det mer vi alla skulle kunna göra för att lägga oss till med bra groomingvanor som en del av vår egenvård.

Här är tio av våra bästa groomingtips vi tycker att alla män ska använda. Om du tycker att tio tips är lite väl många jämfört med var du befinner dig idag, försök dig på ett i taget och se om du märker någon skillnad i hur du känner dig.
1

Skapa en groomingrutin

Det sägs att det bara tar tre veckor att lägga sig till med en ny vana, och försök att följa samma ritualer varje morgon som en del av din egenvårdsrutin. Du kommer snart in i dina nya groomingvanor.

Det kan vara så enkelt som:
  • Tvätta ansiktet (i handfatet eller duschen)
  • Trimma skägget med King C. Gillette Skäggtrimmer
  • Applicera lite skäggbalsam eller skäggolja
  • Klä dig snyggt inför dagen, och om du jobbar hemifrån handlar allt om rätt inställning.
2

Rengör ansiktet

Att tvätta ansiktet handlar inte bara om grundläggande hygien utan även om att känna sig uppfräschad, vaken och redo att ta sig an dagen.

Vår King C. Gillette Skägg- och Ansiktstvätt är en utmärkt 2-i-1-produkt som rengör både skägg och ansikte tack vare en formula som är framtagen för att avlägsna smuts, fett och rester som bland annat döda hudceller.

Rengöringen för ansikte och skägg innehåller uppfriskande mentol och extrakt av arganolja, avokadoolja och kokosvatten samt en patenterad vårdande teknik för ansiktshår.

Ta för vana att inleda din morgon med det här så ska du se att du ganska snabbt bildar bättre groomingvanor.
3

Håll skägget vältrimmat

Ett bångstyrigt skägg kan vara ett tydligt tecken på att du har struntat i din groomingrutin eller kanske inte tar hand om dig själv som du borde, så se till att hålla skägget i trim med King C. Gillette Beard Trimmer.

Beroende på hur snabbt ditt ansiktshår växer kan du behöva använda den varje dag-, men trimma åtminstone några gånger i veckan för att hålla ansiktshåret välansat.

Med Brauns teknik kan du välja mellan tre olika kammar och 11 olika längder, och du får en otroligt användbar trimmer för alla dina skäggroomingbehov.
4

Vårda ditt ansiktshår

Det räcker inte med att du trimmar ditt ansiktshår, för ett skägg som fullständigt skriker "välansat" behöver du se till att ge rätt vård.

Om du applicerar en klick King C. Gillette skäggbalsam innan du går hemifrån på morgonen kan ditt hår bli mjukt och vårdat. Låt det sitta i eller använd som mask som du sedan sköljer ur – det som funkar bäst för dig.

Hantera flyktiga eller grovt skägghår med en lätt formula som kombinerar vårdande hårteknik med arganolja, sheasmör och kokossmör.
5

Kamma håret, kamma skägget

Skulle du gå hemifrån utan att ha borstat håret? Se till att du borstar skägget med.

Om du kammar skägget håller du det snyggt samtidigt som du motverkar knutor i skägget. Det kan både se ovårdat ut och ge upphov till frustration.
6

Trimma håret i näsan

Visste du att ditt näshår kan växa så mycket som 0,35 mm per dag? Alarmerande fakta.

När du var yngre behövde du förmodligen inte oroa dig så mycket för hår i näsan, men när vi blir äldre kan näshåret tyvärr börja bli ett problem.

En viss mängd hår i näsan behövs för din egen hygien och hälsa, men du vill inte att det ska sticka ut ur näsan, så håll det i trim med din skäggtrimmer.
7

Använd solskyddsfaktor, varje dag

Solskyddsfaktorn är inte bara till för semestern eller under en värmebölja. Solskyddsfaktor eller produkt som innehåller SPF ska vara en del av din dagliga groomingrutin.
Använd solskyddsfaktor, varje dag
8

Ta hand om dina läppar

Framför allt kan kyla påverka dina läppar och få dem att spricka och svida.

Du kan mildra känslan med läppbalsam. Applicera regelbundet under dagen när du märker att läpparna börjar kännas torra.
9

Håll koll på dina ögonbryn

Ögonbrynen ska givetvis inte plockas till leda, men de ska inte heller helt ta över ditt ansikte – det handlar om att hitta rätt balans.
10

Byt regelbundet ut dina rakblad

Slöa, slitna eller skadade rakblad kan förhindra att du kan raka dig på bästa sätt, och dessutom ökar risken för skärsår.

Genom att ha en Gillette-rakprenumeration kan du se till att du aldrig får slut på rakblad, och dessutom får du dem levererade direkt till dörren när du själv vill.

Var denna artikel till någon hjälp?