Tips för att ta bort hår i ansiktet för män

Så rakar du ansiktet - raktips för män

Det är en ny dag, det perfekta tillfället att göra sig redo och börja med något nytt. Lär dig hur du rakar ansiktet genom att läsa våra tips nedan.

Oavsett om du rakar dig för första gången eller om du är ett proffs, har vi några tips om hur du får en mjukare, mer behaglig rakning. Det är enkelt – vi gör det nästan varje dag – och ändå pågår en oändlig debatt om hur man gör det på rätt sätt. Så vi bestämde oss för att göra en insats för alla män och levererar därför en åttastegsguide om hur man, på ett enkelt sätt, rakar ansiktet.
STEG 1:

Återfukta

Återfukta först för att minimera skärsår och irritation under rakning. Vi rekommenderar att du rakar dig direkt efter att du duschat eller till och med i duschen. Återfuktande gör håret mjukare och gör att rakhyveln lättare glider fram. Använd en ansiktsskrubb eller ansiktsvatten för att avlägsna olja, smuts och död hud, för att förbereda huden för en behaglig rakning.

STEG 2:

Applicera rakkräm

Applicera ett rakgel eller raklödder – få det att löddra och sprid ut det över hela ansiktet för att återfukta hårstråna, förbättra rakhyvelns glidförmåga och skydda mot irritation och röd hud, medan du rakar dig. Läs mer här om varför du behöver rakkräm och skillnaderna mellan rakgel och raklödder

STEG 3:

Kontrollera om bladen är slöa

Kontrollera glidremsorna; om de ser ut att vara blekta eller slitna, eller om bladen känns slöa under rakning, kan det vara dags för en ny rakbladskassett.

Ta del av erbjudandet. Prenumerera på Gillette Club idag för blad i världsklass som levereras till din dörr!

STEG 4:

Använd lätta, mjuka drag

Använd lätta, mjuka drag och låt rakhyveln göra jobbet – Gillette Fusion ProGlide har en rörlig Flexball som anpassar sig till ansiktets konturer.

STEG 5:

Skölj dina blad ofta

Skölj dina blad ofta. Kom ihåg att inte raka dig utan rakkräm och att inta raka för länge på samma ställe, eftersom det kan orsaka irritation. Om du knackar rakhyveln mot handfatet kan det allvarligt skada rakhyvelns precisionstillverkade delar.

STEG 6:

Raka både medhårs och mothårs

Så, medhårs eller mothårs? Svaret är båda. Ansiktshår växer i många riktningar så du ska raka dig både medhårs och mothårs vid olika tidpunkter i din rutin. Raka i den riktning som känns mest bekväm. En avancerad rakhyvel med flera blad som ProShield hjälper dig att få en behaglig rakning även mothårs. Män som har känslig hud kan använda rakhyveln Gillette SkinGuard Sensitive-rakhyveln för att få en slät rakning.

STEG 7:

Forma skägglinjen med precisionstrimmern

Använd precisionstrimmern på baksidan av alla Fusion-rakhyvlar för att få svåråtkomliga ställen som under näsan och för att forma dina polisonger. Du kan också använda Gillette Styler som är en mångsidigt verktyg för att trimma, raka och fixa skägg- och hårlinjerna.

STEG 8:

Applicera fuktkräm eller aftershave

Tvätta ansiktet med kallt vatten och torka. Massera in en återfuktande aftershave för att återfukta och lugna huden.

Du har precis lärt dig hur du rakar ansiktet!

Se våra relaterade artiklar nedan för fler trimningtips från Gillette.

Var denna artikel till någon hjälp?