man kliar skägg mjäll

Mjäll i skägget: Hemska tanke

Mjäll kan påverka ditt skägg på samma sätt som i hårbotten.

Mjäll i skägget är både obehagligt och kan påverka ditt självförtroende. Vi vill att ditt ansiktshår ska se välvårdat ut, men ett flagigt skägg som kliar kan ställa sig i vägen och få dig att känna dig allt annat än snygg.

Den goda nyheten är att du inte behöver lära dig att leva med mjället i skägget – det finns sätt att hantera det på så att du kan fortsätta att känna dig som den bästa versionen av dig själv.

Vad är mjäll i skägget?

Mjäll i skägget är ungefär samma sak som mjäll i hårbotten som många människor lider av.
man med kliande skäggmjäll
Mjällflagor påminner om torr hud – och uppenbarar sig ofta som små, vita och kliande hudflagor. I själva verket är det en svampinfektion med det medicinska namnet seborré.

Orsaker till mjäll i skägget

Även om du inte hör så många killar prata om mjäll i skägget är det en väldigt vanlig företeelse.

Det kan orsakas av en mikrob som heter Malassezia globose, som växer naturligt på huden där det finns många fettkörtlar, så som i hårbotten och ansiktet.

Mikroben har en avgörande roll i att bryta ner fettet som kan leda till fet hud, men den kan även efter lämna ett ämne som kallas för oljesyra, som kan irritera huden och orsaka uppkomsten av mjäll.

Andra orsaker till mjäll i skägget inkluderar:
  • Torr Hud

  • Stress

  • Hög värme

  • Extrem kyla

  • Schamporester

  • Hudceller som förnyas på kortare tid än var 30 dag kan leda till att det byggs upp döda hudceller

Så blir du av med mjäll i skägget

För att bli av med mjäll i skägget behöver du en regelbunden rutin. Om du inte lyckas kanske du behöver träffa en dermatolog som kan ge dig fler tips på hur du tar hand om din hud.

Du kan även välja att helt raka av skägget, och i så fall är King C. Gillette Skäggtrimmer det perfekta verktyget.

Använd skäggtrimmern för att skära bort längre skägghår innan du går över till vår King C. Gillette Dubbeleggad Säkerhetshyvel för en ren rakning i resten av ansiktet. Den här rakhyveln är framtagen utifrån den ursprungliga säkerhetshyveln som lanserades av King Camp Gillette 1901, och är framtagen för att ge en nära och slät rakning.

Om du vill behålla ditt skägg ska du regelbundet följa de här fem stegen för att hålla mjället i ditt skägg under kontroll.

5 steg till att hantera mjäll i skägget

1

Kamma skägget

Inled din groomingrutin med att kamma ditt skägg så att huden exfolieras innan rakning, samtidigt som mjällen kommer upp till ytan och gör det enklare att tvätta bort.
2

Rengör ansiktet

Nästa steg är att du tvättar ditt skägg och rengör den känsliga huden under ansiktshåret med varmt vatten och vår King C. Gillette Skägg- och Ansiktstvätt. Det här skäggschampot kombinerar en patenterad hårvårdsteknik med vårdande naturliga extrakt så som arganolja, avokadoolja och kokosvatten.
3

Exfoliera huden

Om du inte har en skäggkam kan du exfoliera huden ordentligt efter att du har rengjort den. Med en mild ansiktsskrubb kan du ta bort döda hudceller och smuts, olja och bakterier som kan göra att ditt skägg börjar klia och till och med lukta.
4

Trimma ansiktshåret

När ditt skägg är rent är det redo för att trimmas. Använd King C. Gillette Skäggtrimmer som har tre utbytbara kammar och 11 olika längder så att du kan styla din perfekta look.

Regelbunden trimning är avgörande eftersom mjällflagorna har en ökad tendens att dyka upp i längre, mörkare och tjockare ansiktshår.
5

Använd ett balsam efter rakning

Använd alltid en vårdande produkt som en del av din rutin efter rakning för att hjälpa huden att vara återfuktad och inte torkar ut. Använd vår King C. Gillette Skäggolja eller King C. Gillette Mjukt Skäggbalsam för att hålla ditt ansiktshår välvårdat.

Var denna artikel till någon hjälp?