De bästa pipskägg stilarna för män

De bästa pipskägg stilarna för män

Du behöver inte odla ett fullständigt skägg för att få ett snyggt och stilrent skägg. Om du har ett runt ansikte, en fyrkantig ansiktsform eller en smal haka kan du bekanta dig med en underskattad men klassisk skäggstil: bockskägget. Bockskägget utan mustasch är en populär stil för runda ansikten, medan det så kallade royale-bockskägget passar bra för ansikten med starka käklinjer.

Innan du grottar ner dig i vilka stilar som är moderna just nu, tänkte vi börja med att förklara hur man skapar ett bockskägg.

Så här rakar du ett bockskägg

Först ska du se till att du har rätt verktyg. King C. Gillette skäggtrimmer har allt du behöver, till exempel tre olika kamlängder. Kamma ditt skägg innan du rakar dig, så undviker du att trimmern täpps till.
Använd King C. Gillette skäggtrimmer för att raka bockskägg
När du väl har valt en stil, trimmar du längsmed skägglinjen och ser till att alla dina hårstrån är ca 3–5 mm långa. När du är klar formar du ditt bockskägg med precisionstrimmern. Börja från halsen och rör dig mot kinderna.

Tvätta sedan ansiktet, klappa huden torr och ta på dig lite rakkräm. Bockskägg ser bäst ut när det har definierade kanter, så det är här din rakhyvel tar över. Se till att du rakar huden runt ditt nya bockskägg med en ren rakhyvel och lätta drag. När du är klar, sköljer du ansiktet och återfuktar huden.

Vill du veta mer? Ta en titt på mer djupgående steg när det gäller rakning och styling av bockskägg. När du känner dig redo kan du prova en av dessa fyra bockskäggsstilar.

4 stilar för bockskägg

Nyckeln till ett snyggt bockskägg är att hålla skägget kort på sidorna och fylligare på hakan. Håll linjerna nära kindbenen skarpa och definierade.

Bockskägg

Bockskägget, även känt som ett ”cirkelskägg”, är ett hakskägg med mustasch. Använd en trimmer för att forma skägget och raka sedan resten av ansiktet med lätta drag tills det är helt skäggfritt.

Läs artikel

Bockskägg utan mustasch

Om du vill att din haka ska se längre ut kan du hoppa över mustaschen. Använd din trimmer för att skapa konturerna på ditt skägg, och raka sedan resten av skäggstråna ovanför läppen och på resten av ansiktet.

Läs artikel

Minibockskägg

Minibockskägget är precis vad det låter som: ett mindre bockskägg. Denna stil kan också göra att hakan ser längre ut.

Läs artikel

Royale-skägg

Royale-skägget är också en typ av bockskägg, och består av en mustasch som inte sitter samman med hakskägget. Använd en trimmer för att skapa formen, och raka sedan bort de skäggstrån som förbinder mustaschen med skägget.

Läs artikel
Vilken bockskäggsstil ska du prova? Tagga oss @Gillette om du vill berätta för oss, eller kolla in våra andra skäggstilar för att få mer inspiration.

Var denna artikel till någon hjälp?