King C. Gillette skäggvårdsprodukter och rakningskit

De bästa skäggvårdsprodukterna som får skägget att växa

Det kräver både tid och tålamod att odla skägg. Så varför inte vårda ditt hårda arbete? Rätt skäggprodukter kan göra en enorm skillnad. Det kan också en ny skäggvårdsrutin göra.

Oavsett om du precis har börjat odla ditt skägg, eller om du har haft skägg i flera år, finns det massor av produkter som hjälper dig att se så bra ut som möjligt. Om du fortfarande behöver hjälp med att välja rätt stil för ditt ansikte eller forma ditt skägg kan vi hjälpa dig med det också.

Här följer några av våra favoritprodukter för skäggvård, med allt från odling till vård, och hur du använder dem.

Tvätta ditt skägg och ansikte

Först och främst – en fullvuxen man tvättar sitt ansikte. Det handlar inte bara om att ta hand om sig själv, utan det är också en god vana som hjälper till att vårda din hud och ser till att ditt skägg doftar bättre. Även om du inte ser något i spegeln, kan ett otvättat ansikte bära på smuts, fett, död hud och kanske till och med matrester. Försök att tvätta ansiktet två gånger om dagen (en gång på morgonen och en gång på kvällen) för att få optimal utdelning.

Använd skäggtvätt

Använd ansiktsrengöring och skäggtvätt för att hålla ansiktet rent. Om du försöker spara pengar, kan du alltid välja en högkvalitativ två-i-ett-produkt, exempelvis vår King C. Gillette skägg- och ansiktsrengöring (som dessutom doftar fantastiskt). Men för det mesta kommer ditt ansikte och skägg att behöva olika produkter.

Skäggtvätt eller skäggschampo är en viktig produkt att använda regelbundet så att ditt skägg håller sig rent och friskt.

King C. Gillette Skägg och ansiktsrengöring
Här är några enkla steg för hur du använder en skäggtvätt:

Steg 1

Fördela en liten mängd skägg- och ansiktsrengöring i handen och gnugga upp ett lödder.

Steg 2

Fördela löddret i ett vått skägg.

Steg 3

Skölj noggrant.

Hur skiljer det sig från en ansiktsrengöring?

Ansiktsrengöring och annan rengöringsgel är speciellt utformade för huden. En rengöringsgel brukar vara mer gelliknande, ibland på gränsen till flytande, medan en ansiktsrengöring vanligtvis går att löddra upp i ett skum som kan rengöra dina porer på djupet, vilket är goda nyheter för fet hy. I grunden gör både rengöringsgel och ansiktsrengöring samma sak: de rengör ditt ansikte.

Dessutom är en exfoliering (även kallad ansiktsskrubb) en något grövre produkt som hjälper dig att gnugga bort fett och smuts. Du kan se det som flytande sandpapper som hjälper till att släta ut ansiktet. Dock ska du vara försiktig, och använda den här produkten högst en gång om dagen så att du inte irriterar huden i onödan.

Lär dig vår enkla rutin för att tvätta ansikte och skägg.

Håll ditt skägg i topptrim

Om du har skägg är det en god idé att använda både skäggolja och skäggbalsam så att du kan känna dig bekväm och bära ditt skägg med stolthet.

Bekanta dig med skäggolja

Ett välskött skägg ska kännas mjukt men inte blankt eller fett. Knepet är att använda bara några droppar dagligen (eller lite mer om du har ett längre skägg) för att återfukta både din hud och ditt skägg. King C. Gillette skäggolja använder växtbaserade oljor som argan- och jojobaolja.

För att återfukta din hud och skägg använd King C. Gillette skäggolja
Så här använder du skäggolja:

Steg 1

Häll några droppar skäggolja i handflatan.

Steg 2

Gnugga händerna så att du fördelar oljan.

Steg 3

Arbeta in oljan i skägget och huden.

Mer information om hur du använder skäggolja.

Vad tycker vi om skäggbalsam?

Om din hud har en tendens att bli torr, kan du titta närmare på skäggbalsam, -vax eller -smör. Skäggolja fungerar bra när du vill återfukta huden under skägget, men ett skäggbalsam går ett steg längre och har en djupare, konditionerande effekt. Vårt mjuka skäggbalsam kan användas på torrt eller fuktigt skägg, eller till och med innan du kliver i duschen.

King C. Gillette mjukt skäggbalsam
Så här fördelar du ditt skäggbalsam:

Steg 1

Tryck ut en liten mängd skäggbalsam i handen.

Steg 2

Flytta runt balsamet i handen med cirkelrörelser.

Steg 3

Arbeta in balsamet ordentligt i skägget. Du kan låta det sitta i och uppleva hur ditt skägg når en annan sorts mjukhet, eller låta det verka i tre minuter innan du sköljer ur det.

Forma ditt skägg och din mustasch

Nu när ditt skägg är rent är det dags att snacka stil. Det finns tre produkter som hjälper dig att forma och styla ditt skägg eller din mustasch.

Universaltrimmer

Trimma, raka, skapa kanter och linjer: det finns inget bättre än en produkt som gör allt. Gillette Styler har flera kamtillbehör som hjälper dig att skapa och underhålla alla typer av skäggstilar. Den är dessutom vattentät, trots att den är batteridriven. Läs våra tips om hur du får ut mesta möjliga av precisionstrimmerfunktionen.

Halshyvel

En rakhyvel bara för halsen? Det kanske låter onödigt, men om du vill att ditt skägg ska uppnå den där perfekta formen är en halshyvel precis den produkt du behöver. Huden på halsen är känsligare, så du vill ha en rakhyvel med färre blad, mer smörjning och helst en precisionstrimmer som hjälper dig att få fram tydligt definierade kanter. Mer tips om hur du använder en halshyvel hittar du i vår guide.

Sax

Den lilla, men ack så viktiga, saxen spelar en stor roll när du vill hålla din mustasch snygg och vältrimmad, och fri från spretande hårstrån. En enkel nagelsax klarar jobbet.

Kamma och borsta ditt skägg

Precis som ditt hår, kan ditt skägg också må bra när du borstar eller kammar igenom det. Men försök inte använda en vanlig kam. En kam med bredare tänder är bättre för att reda ut ditt skägg, särskilt efter en dusch, medan en mer fintandad kam kan vara smidigare vid styling.

I vissa rakset ingår kammar, men om du vill köpa en separat kam är en träkam med släta kanter det bästa valet. En gummikam kan också vara ett bra alternativ, men metallkammar har en tendens att skapa statisk elektricitet och burrigt hår.

Rakgel, -skum och -krämer

Låt oss anta att du vill prova en annan skäggstil eller raka av allt och börja om på ny kula. Då ska se till att du har din rakgel redo. Det finns många anledningar till varför det är viktigt att använda rakgel eller -kräm, samt att tvätta ansiktet först. Här följer några rekommendationer som hjälper dig att komma igång när du ska välja rätt produkt för dig:

  • Känslig hud? Håll utkik efter produkter som har tagits fram med känslig hud i åtanke, till exempel SkinGuard Sensitive rakgel
  • Denna transparenta rakgel är bokstavligt talat transparent, så att du klart och tydligt kan se var du rakar dig och skapar linjer


Med rätt produkter i din arsenal kan du få till en bra skäggvårdsrutin och hålla ditt skägg i topptrim. Mixa och matcha gärna från listan ovan.

Var denna artikel till någon hjälp?