Ska jag raka skägget för en anställningsintervju?

Ska jag raka skägget inför anställningsintervjun?

Vad du har på dig vid en anställningsintervju och hur du beter dig hos en potentiell arbetsgivare är givetvis otroligt viktigt. Men i slutänden är det ändå ditt självförtroende som hjälper dig att göra ett riktigt bra första intryck.

Självförtroende kommer inifrån och om du känner att du är ditt bästa jag kommer du också att känna dig lugnare och säkrare på dina egna förmågor.

Du vet själv om du trivs bäst med en renrakar look eller ett välansat ansiktshår, men här är några extra tips på hur du blir ditt bästa jag vid anställningsintervjun.

Intervjutips från arbetsgivare

Vi är själva arbetsgivare och här är våra egna tips inför anställningsintervjun. Våra främsta tips är:
  • Ta reda på så mycket som möjligt om företaget. En arbetsbeskrivning inkluderar inte allt du behöver veta, så gör även dina egna efterforskningar. Läs om företaget på LinkedIn, leta efter nyheter om företaget på nätet och läs in dig på företagskulturen. Om du kan sticka in små kommentarer under intervjun kommer du definitivt att göra intryck.
  • Var dig själv. Försök inte att framställa dig själv som du tror att du bör vara: du vill bli anställd på egna meriter och erfarenhet. Om du vill ge dig själv en liten självförtroendeboost ska du börja med ditt utseende, det har en stor inverkan på hur du känner dig.

Ska jag raka mig inför anställningsintervjun?

Att raka sig inför en anställningsintervju har historiskt sett varit att föredra eftersom en renrakad look alltid är elegant. Men tiderna förändras och idag vet vi att ett skägg eller en mustasch kan hjälpa dig att uttrycka dig själv och öka ditt självförtroende. Om du har skägg men inte vet om det är lämpligt på anställningsintervjun, kom ihåg att det växer tillbaka fort igen om du rakar av det helt. Om du föredrar att inte raka av det kan du läsa in dig på företagskulturen hos företaget där du söker anställning, och fatta ditt beslut därefter. Om klädkoden är väldigt strikt är välansat ansiktshår förmodligen ok.

Hudvårdstips innan intervjun

Precis innan en intervju ska du se till att du använder rakprodukter som passar din hudtyp. Undvik irritation genom att välje en gel eller ett skum som passar för känslig hud, som vår SkinGuard Men’s Sensitive Rakgel.

Även om du inte har särskilt känslig hud ska du ändå använda rakgel eller rakskum så att huden hålls återfuktad både före och efter rakning. Det är även viktigt för rakhyvelns glid som bidrar till att minska risken för rakknottror och inåtväxande hår.

Om du satsar stort och helt rakar av skägget ska du börja med att skära ner det med en trimmer som Gillette All Purpose Styler innan du påbörjar en mer nära rakning. Det gör att längre hårstrån inte trasslar in sig i rakhyveln. Du kan använda All Purpose Styler för att trimma, raka och forma, och kan sen avgöra om du är nöjd med ett välansat skägg eller om du vill köra en renrakning.

Ett annat bra tips är att byta ut ett slött rakblad innan du rakar dig inför anställningsintervjun så att du undviker rispor och skärsår. Raka dig direkt när du har duschat när din hud är som mest återfuktad. Gör det här till en vana vid varje rakning – inte bara inför speciella tillfällen – för en hud som alltid är sitt bästa jag.

Så undviker du rispor och skärsår

Om du anländer till anställningsintervjun med rakutslag, skärsår eller rakknottror finns det en risk för att det ser ut som att du har stressat dig igenom din morgonrutin, och det kanske inte är det bästa sättet att imponera på någon.

Håll huden återfuktad genom att dricka massor av vatten och använda en bra rakgel, den kan avsevärt minska risken för rakknottror. Eftersom en rakhyvel glider bättre över huden om ytan är slät.

Ibland är skärsår oundvikliga, men det är mindre risk för att de uppstår om du glider varsamt med rakhyveln och inte trycker för mycket när du rakar dig. Här hittar du mer detaljerade tips på hur du motverkar rispor och skärsår när du rakar dig.

Ska jag ha på mig aftershave på anställningsintervjun?

Du bestämmer själv om du vill ha aftershave eller inte vid anställningsintervjun. Om du lägger till en skvätt av din vanliga doft känner du dig mer självsäker, du ska inte överdriva eller använda något som doftar för mycket. Men det finns andra post shave rutiner du ska följa om du vill känna dig som ditt bästa jag. Rengöring, återfuktning och lugnande av huden är otroligt viktigt för en slät, ungdomlig och sund hud. Här i vår blogg hittar du fler tips på hur du vårdar huden efter rakning.

Skäggvård inför anställningsintervjun

Om du vill behålla skägget ska du se till att det är välansat och i gott skick innan du träffar en potentiell arbetsgivare. Här kan du läsa hur du trimmar skägget på bästa sätt.

Kom även ihåg att raka halsen och att kamma skägget innan du går hemifrån.

Lycka till!

Om du har gjort dina efterforskningar, anser att du känner till företaget och vet att du är ditt bästa jag (och har rätt look för tjänsten du ansöker om) är allt som återstår att sätta intervjun – lycka till!

Var denna artikel till någon hjälp?