Gillette tips om hur man rakar sig för första gången

När ska man börja raka sig och hur?

När man börjar raka sig är olika för alla. En ny undersökning visade att cirka 85 % av killarna lägger märke till sina första skäggstrån mellan 12 och 16 års ålder, där 76 % av dem rakar sig för första gången när de är mellan 14 och 17 år.

När det är dags för dig att börja raka dig kommer här några tips så att du får en flygande start.

Vanliga platser där skägg börjar växa först

Detta är vanligtvis de ställen där skägg börjar växa först:

  1. Överläpp
  2. Polisonger
  3. Haka
  4. Kinder
  5. Hals


Ungefär samtidigt kommer du förmodligen att uppleva hår på bröster, i armhålorna och könshår, och håret på dina armar och ben kan börja se mörkare och grövre ut. Kolla in vår guide till kroppstrimning om du vill lära dig allt som finns att veta om kroppsrakning och hur du ta hand om ditt kroppshår.

Rakning för första gången – en nybörjarguide

När du känner dig redo för din första rakning kan du prova Gillette SkinGuard Sensitive rakhyvelnr. Den passar perfekt till yngre och känsligare hud. Beroende på hur din hud mår, kan du kolla in dessa tips om hur du rakar dig med akne.

Så rakar du dig i 5 enkla steg

Följ dessa fem steg och raka dig som en expert:
Steg 1:

Tvätta ansiktet

Ta en dusch eller tvätta ansiktet precis innan du rakar dig för att rengöra och mjuka upp ditt skägg. Då är det enklare för rakbladen att göra sitt jobb.

Steg 2:

Förbered din hud

Förbered huden genom att löddra upp rakgel eller skum och fördela detta över ansiktet. Gelprodukter tenderar att vara lite tjockare än skum, så en produkt som vår SkinGuard Sensitive Men’s Shaving Gel är perfekt för en första rakning. Dessutom är den tillverkad utan färgämnen eller alkohol, så den är optimal att använda på känslig hud.

Förbered huden genom att löddra upp SkinGuard Sensitive Men's Shaving Gel och använd SkinGuard Sensitive Razor för första gången
Steg 3:

Börja raka

För rakhyveln över ansiktet med lätta, mjuka drag. Du behöver inte trycka hårt för att få jobbet gjort. Se alltid till att du använder en bra rakhyvel, som SkinGuard Sensitive Rakhyveln

Steg 4:

Skölj under tiden

När du rakar dig ska du skölja ansiktet för att bli av med rakgelen eller skummet, och kom ihåg att aldrig knacka bladet mot sidan av handfatet eller torka av det på en handduk. Har du otur kan detta skada din rakhyvel och orsaka fler hack och skärsår.

Steg 5:

Återfuktning

När du har sköljt ansiktet och halsen en sista gång får du inte glömma att återfukta. Detta steg lugnar och återfuktar huden efter rakningen. Prova vår Gillette Aftershave för att uppleva den där felfria känslan och se till att läsa mer om den perfekta rutinen efter rakningen.

Var denna artikel till någon hjälp?