Man med pennmustasch

Mustaschtrimning – pennsnurr

Pennsnurren är en klassisk stil som sjuder av klassisk Hollywood-glamour. Den blev känd genom Errol Flynn och idag ser vi den oftast på stjärnor som Brad Pitt, men den här tunna men djärva mustaschen kan hjälpa dig till en äkta statementlook.

Hos Gillette har vi alla verktyg och tips du behöver för att forma pennsnurren, från fransk pennsnurr till dubbel pennsnurr och mycket mer! Undrar du hur du trimmar en pennsnurr? Här är allt du behöver veta:

Så stylar du en pennsnurrsmustasch

Pennsnurrsmustascher är extra snygga till en snygg kostym och bakåtkammat hår. Framför allt om du har mörkt hår. Tunnare mustascher fungerar inte lika bra om du har ljusare hår, men det finns många fler mustaschstilar som passar din personliga stil.
Hur man stylar en pennlinjemustasch | Gillette SE
Ansiktshåret växer som mest över läppen och därför går det snabbt att odla en pennsnurr om du vill ändra din look för ett speciellt tillfälle.

Du bestämmer själv om du vill ha en dubbel pennsnurr (två halvor med ett litet mellanrum i mitten) eller en helrak. Tänk på att om du har ett något fyrkantigt ansikte kan det se lite för kantigt ut om du odlar den här typen av mustasch. Pennsnurren har större chans att lyckas på ett ovalt eller hjärtformat ansikte.

Så rakar du en pennsnurr

Här är vår pennsnurrsguide till allt du behöver för att trimma och styla mustaschen själv.

Verktyg för mustaschgrooming

Innan du börjar trimma eller raka rekommenderar vi att du hittar en guide till pennsnurrsmustaschen så att du vet exakt vilken form och stil du ska satsa på.

Med Gillette Styler 4-i-1 Styler kan du trimma, raka och kanta ditt ansiktshår. Den kan användas från allt till att trimma en längre mustasch till att raka en ren linje längs din mustasch för en mer definierad pennsnurrslook.

  • Vassa blad är avgörande för att minska risken för raksår. Du får ett Gillette ProGlide Rakblad med din Gillette Styler, men du kan se till att du aldrig får slut på rakblad med hjälp av vår rakklubb.

Rakvård

  • Använd vår Gillette Fusion5 Rakgel för att jobba upp ett lödder innan du börjar raka dig. Det gör att rakhyveln glider lättare för en slätare rakning samtidigt som huden skyddas mot rakknottror och inåtväxande hår – se till att alla tittar på din mustasch av rätt anledning.
  • Efter rakningen applicerar du vårt Gillette Aftershave Balm för att hålla huden lugn och återfuktad.

Så stylar du en pennsnurr

När du trimmar eller rakar din pennsnurr ska du endast raka håret lite i taget för att undvika missöden. Vår All Purpose Styler har en precisionstrimmerfunktion som gör den enklare att använda och ProGlide rakblad hjälper dig att fånga varhe hårstrå för en slät finish över hela mustaschen.

Stylern är 100 % vattentät så att du även kan grooma din mustasch i duschen – se bara till att du har en spegel till hands.

Om du har känslig hud ger Gillette SkinGuard Sensitive Rakhyvel ett extra skydd vid rakning tack vare ännu mer återfuktning mellan rakbladet och din hud.

Använd en rakkräm som är framtagen för att vara skonsam mot din hud också. Vår Gillette SkinGuard Sensitive Rakgel är ett utmärkt val.

Oavsett vilken hudtyp du har och vilken mustaschstil du än vill ha kan du bygga ditt rakningskit hos Gillette.

Var denna artikel till någon hjälp?