Hur man odlar en valrossmustasch

Så odlar du en valrossmustasch

Tålamod är avgörande när du odlar en valrossmustasch – det är en ansiktslook som inte direkt är så lätt att dölja.

Valrossmustaschen kan ofta misstas för en chevronmustasch, men den här tjocka mustaschstilen passar egentligen för äldre herrar som har en något rundare ansiktsform.

Om du gillar utmaningen med att odla en lång och tjock mustasch, och har tålamodet till det, är valrossmustaschen en perfekt look att testa.

Var den bästa versionen av dig själv med Gillette-guiden till hur du odlar, stylar och vårdar en valrossmustasch.

Vad är en valrossmustasch?

Den är stilen tros ha uppstått bland kelter och galler, och fick förnyad popularitet bland män i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Valrossmustaschen innebär en lång morrhårsvans. Den har fått sitt namn från valrossens framträdande morrhår och är en allt annat än diskret stil, som kräver en alldeles speciell personlighet för att funka.

Om du bestämmer dig för att satsa på en behöver du vara beredd på en tjock, buskig, övervuxen mustasch som lever sitt eget liv på överläppen.

Vissa valrossstilar böjer sig uppåt, vilket ger en mer sofistikerad och fulländad look. Andra hänger ännu mer över läppen med en lätt twist i änden för mer symmetri till ansiktet.

Om du vill kan du matcha din valrossmustasch med ett skägg som kan bredda ansiktet och passar män med en längre och mer oval ansiktsform.

Den här looken används av skådisen Sam Elliott, som nyligen sågs i en i filmen A Star is Born, vilket än en gång gjorde stilen modern.

En fråga män har efter att ha experimenterat med stilen är: hur äter jag med en valrossmustasch? Visserligen kan det vara lite av en utmaning att tugga sig igenom favoritburgaren eller smörgåsen utan att ställa till det i mustaschen, men låt inte det avskräcka dig.

Skär maten i mindre bitar och lyft på valrossmustaschen när du hugger in på en större måltid. Du kommer att vänja dig vid att äta med en valrossmustasch, så ha tålamod, när den är perfekt groomad och utvuxen kommer du tycka att det var värt besväret!

Odla en valrossmustasch: Steg-för-steg

Du odlar inte en valrossmustasch över en natt, du måste vänta några veckor innan looken är fulländad.

Topptips: Om du har tjockt och strävt ansiktshår stylar looken sig själv, och om du har ljust och tunt ansiktshår kanske inte det här är den bästa stilen för dig. Vi har mycket mer mustaschinspiration till dig.

Så odlar du en valrossmustasch

 1. Låt det växa

  Det kan ta upp till två eller tre månader innan din valrossmustasch är färdig så att du kan styla den. Den måste ha rätt längd så att den ser lite övervuxen ut och lätt kammad över överläppen.
  Använd en mustaschkam för att borsta igenom håret varje dag, då vänjer sig håret vid att växa neråt. Rengör och återfukta regelbundet området med King C. Gillette Skägg- och Ansiktstvätt så att huden håller sig fräsch och en sund hårväxt främjas.
 2. Trimma

  Eftersom all fokus måste ligga på din framträdande mustasch rekommenderar vi att du rakar och trimmar resten av ansiktshåret så att din look är så definierad som möjligt.
 3. Kamma

  Volym och längd är avgörande för mustaschens stil, och när din mustasch har nått sin fulla potential måste du kamma den dagligen så att den får exakt den form du vill ha.
 4. Underhåll

  För att mustaschen ska hålla sig snygg och definierad behöver du regelbundet trimma längden för att ta bort oönskad hårväxt.

Så stylar du din valrossmustasch

När du har format den perfekta övervuxna valrosslooken rekommenderar vi att du noggrant trimmar runt kanterna minst en gång i veckan, och ännu oftare om det behövs, med Gillette Styler 4-i-1.

Du kan få en nära och precis trimning med vår All Purpose Styler eftersom den har tre utbytbara kammar (2 mm, 4 mm, 6 mm) så att du får den längd du vill ha på din mustasch. För en jämn rakning du knappast känner, fäst Fusion5 rakblad på din styler för en fräsch och definierad look.

Och fördelarna slutar inte här. Vill du raka dig i duschen? Inga problem. Vår All Purpose Styler är 100 % vattentät så att du kan njuta av din rutin utan begränsningar.

Kom ihåg rakkrämen för bästa resultat. Med vår Gillette Fusion5 Rakgel får du en behaglig rakning med din Gillette Styler tack vare att rakkrämen håller din hud fuktig och mjuk.

Låt din valrossmustasch och din personlighet sticka ut med Gillettes hjälpande hand.

Var denna artikel till någon hjälp?