Tips för att odla sägg

Så här odlar du skägg – skäggväxtstips för män

Om du är som de flesta har du förmodligen funderat på att vid något tillfälle odla ett skägg med mustasch eller getskägg. Och om du har funderat på det, men inte är säker på hur du ska börja odla skägg, är vi här för att ge dig några tips på hur du kan få skägget att växa och hålla det välvårdat skägg. Börja med att helt enkelt sluta raka dig och låt ditt ansiktshår växa naturligt. När ditt skägg når en längd du gillar, välj den skäggstil du gillar bäst. För att forma och bevara din helt nya skäggfrisyr rekommenderar vi ett verktyg som kan trimma, raka och även fixa skarpa skägg- och hårlinjer, som Gillette Styler 4-1: Trimmer, Shaver & Edger.
STEG 1:

Väx till önskad längd

Låt Moder Natur göra sin grej och odla skägget tills det är tillräckligt långt för att formas. Hur lång tid det tar är olika för alla.

STEG 2:

Gör skägget jämnare genom att trimma med kamtillbehöret

Nu är det dags att trimma för att få en snygg och jämn look. Justera skäggets längd med ett av Gillette Stylers tre kamtillbehör (2 mm, 4 mm, 6 mm). Det är bäst att börja med den största kammen, du kan alltid välja en kortare längd senare. Se sedan till att skägglängden är jämn, några få drag räcker för att jämna till.

STEG 3:

Trimma skägget

Ta bort kamtillbehöret och börja trimma för att definiera den skäggform du vill ha. Trimma de delar som du så småningom kommer att raka bort helt till en mycket kortare längd med trimmern bakom Gillette SkinGuard-rakhyveln för att underlätta rakningen senare. Att trimma hår före rakning kan hjälpa till att minska slitande och drag vid rakning och kan hjälpa till att förebygga rakirritation.

STEG 4:

Symmetrikontroll

Kontrollera att skägget blivit symmetriskt och jämnt. Skäggformer som är symmetriska brukar se bättre ut.

STEG 5:

Applicera rakkräm

Skölj ansiktet och skägget med varmt vatten för att återfukta håret inför rakningen. Ha sedan på rakgel och få det att löddra på de delar av ansiktet där du vill raka bort allt hår, inklusive nacke och kinder. Att använda en rakgel kan hjälpa till att förebygga hack, skärsår och irritation.

STEG 6:

Rakningen

Fäst rakbladstillbehöret på Gillette Styler-handtaget och raka med lätta, mjuka drag för att ge dig själv en hudnära rakning. Alla Fusion5-rakbladsrefiller passar till Styler.

STEG 7:

Raka medhårs och mothårs

Eftersom ansiktshår brukar växa i olika riktningar kommer du nästan alltid att raka dig både medhårs och mothårs. En avancerad rakhyvel med flera blad som ProShield hjälper dig att få en behaglig rakning även när du trimmar mothårs.

STEG 8:

Skölj bladen

Skölj bladen ofta. Kom ihåg att inte raka dig utan rakkräm och att inte raka för länge på samma ställe, eftersom det kan orsaka irritation. Om du slår rakhyveln mot handfatet kan det allvarligt skada de precist framtagna delarna av rakhyveln.

STEG 9:

Forma skägglinjen med precisionstrimmern

När du har gjort de stora justeringarna av formen på ditt nya skägg är det dags att ta hand om de finare detaljerna. Du kan använda precisionstrimmern på baksidan av Gillette Styler för att forma linjerna längs kinderna och polisongerna.

STEG 10:

Skölj, torka, ha på fuktkräm eller aftershave

Tvätta ansiktet med kallt vatten och klappa tills det är torrt. Gnugga in en återfuktande aftershave för att återfukta och lugna huden.

Grattis!

Nu när du har fått ett skägg som är en riktig showstopper kan du använda en lätt skäggolja för att mjuka upp och hålla kvar fukten i skäggstråna. Fortsätt med den här typen av rutinunderhåll, så ser ditt skägg fantastiskt ut så länge du behåller det.

Var denna artikel till någon hjälp?