Hur man rakar armarna| Gillette SE

Så rakar du dina armar Mannens guide

Många män rakar sitt brösthår, rygghår, pubeshår och även sina ben, så varför inte ta armarna också?

Om du gillar manscaping och vill känna dig slät över hela kroppen kanske du inte bara rakar dig under armarna utan även på armarna.

En del killar rakar armarna uteslutande av estetiska skäl medan andra gör det för att kunna prestera bättre när de sportar.
Kroppsbyggare med rakade armar

Varför borde jag raka armarna?

Kroppsbyggare har länge rakat sina armar för att deras muskellinjer ska synas bättre, och även simmare föredrar hårlösa armar så att deras kroppar känns mer strömlinjeformade. När vi avlägsnar kroppshår avlägsnas döda hudceller samtidigt, något som kan bidra till att göra kroppen mer aerodynamisk.

Du kanske även rakar armarna om du ska få en tatuering – även om din tatuerare kan göra det åt dig är det bra att komma väl förberedd.

Innan du rakar armarna första gången ska du tänka på att det kräver mycket underhåll, framför allt om du har mörkare hår. Med det här i åtanke måste du se till att du har tid till det och har rätt groomingverktyg så att du hela tiden håller efter kroppen.

Så rakar du armarna: Steg-för-steg

Följ de här fyra enkla stegen för slätare, mer strömlinjeformade och mer väldefinierade armar.
1

Trimma längre armhår

Om du aldrig har rakat armarna förut ska du börja med att trimma ner längre armhår, annars kan det lätt trassla in sig i dina rakblad, och det kan göra väldigt ont.

Gillette Styler 4-i-1: Trimma, Raka, Forma, Kropp fungerar även som kroppshårstrimmer och har tre utbytbara kammar p åvardera 2 mm, 4 mm och 6 mm längd, beroende på hur långt hår du har på armarna.
2

Applicera rakkräm

Jobba upp ett skum över armarna så att hårstråna blir enklare att skära och så att rakhyveln glider enklare över huden.

Vår Gillette SkinGuard Sensitive Rakgel och Gillette Fusion5 Ultra Sensitive Shaving Gel är båda bra alternativ. Lite rakgel räcker långt och de här alternativen är framtagna för att vara skonsamma mot huden, och det är exakt det du behöver med tanke på att det är ett så synligt område.
3

Raka i hårets riktning

När du har jobbat upp det lödder du vill ha, fäst ProGlide-rakbladet som medföljer din Gillette Styler och börja raka i lätta och varsamma drag i hårets riktning (alltså samma riktning som ditt hår växer i). Att raka i hårets riktning kan bidra till att motverka oönskade rakknottror på detta synliga område.

Fortsätt att göra det här och skölj rakbladet efter några drag och applicera rakgel om det behövs.

Det är viktigt att använda ett vasst och nytt rakblad i så stor utsträckning som möjligt. Om bladet överanvänds kan det bli slött och skadat vilket påverkar hur slät rakningen blir, och dessutom är det lättare att skära sig.

Se till att du alltid har ett lager av nya Fusion5 ProGlide rakblad genom att anmäla dig till Gillettes rakklubb. Då får du dina rakblad levererade hem till dörren, så ofta som det behövs. Det är gratis att vara med i klubben, det enda du behöver betala för är leverans och förpackning.
4

Återfukta

Håll huden på armarna slät och mjuk och återfuktad genom att återfukta den efter rakningen. Vår Gillette Aftershave Moisturiser är den perfekta produkten att använda, med SPF 15 som skyddar huden mot solen.

Var denna artikel till någon hjälp?