Gillette Razor Handles: Vetenskapen bakom våra ergonomiska handtag och krafthandtag

Gillettes rakbladshandtag: vetenskapen bakom våra ergonomiska grepp och handtag

Rakhyvelhandtagets utveckling

De tidigaste rakhyvelhandtagen var mycket enkla: en rakhyvel var bara ett enda blad fastsatt på ett rakt handtag. Tiderna har förändrats och rakningsteknologin har gått fram, driven av Gillettes ständiga strävan efter en mer hudnära och behaglig rakning.

Män förstår och har kommit att förvänta sig framsteg inom bladteknologi, funktioner som antal blad, skärpa på bladspetsar och remsor med mjukgörande medel.

Men handtaget? Varför ägnar man så mycket tid åt ett område som aldrig vidrör huden?

Kontrollerar din rakning

Din hand på rakhyvelns handtag styr din rakning. Om din hand känns obekväm när du greppar rakhyveln, eller glider iväg på grund av dålig design minskar det den kontroll du har under rakningen.

Gillette har introducerat elastomergrepp på rakhyvelhandtag för att:

  • Säkra greppet om dina fingrar på rakhyvelns handtag.
  • Leda bort vattnet för att förhindra att det blir halt – även när det är dyblött.

Gillettes rakhyvelhandtag är också utformade för att passa bekvämt i handen under hela rakningen, samt för att vara lätta att rotera mellan fingrarna – för att växla mellan rakning och trimning med precisionstrimmerbladet på baksidan av rakbladskassetten.

Förbättra rakhyvelns handtag med det eldrivna handtaget

Förutom alla dessa innovationer har vissa Gillette Fusion5-modeller även eldrivna handtag.
Dessa batteridrivna rakhyvlar har en strömknapp. Dessa kraftfulla rakhyvlar genererar lugnande mikropulser för att minska friktionen och göra så att rakhyveln glider fram ännu smidigare. Gillettes utbud av rakapparater inkluderar Fusion5 ProGlide Power.

Vare sig du väljer att använda ett eldrivet handtag eller inte, kan varje rakbladsrefill i Gillette Fusion5-familjen användas med varje handtag, så att du kan byta efter behov. Dessa rakhyvlar har ett enkelt dockningssystem med ett klick så att du kan byta kassetten säkert och snabbt.

Utseendet och känslan på Gillettes rakhyvelhandtag är inte en gimmick – det är utformat för att vara lätt att använda, stabilt och bekvämt i handen.

Var denna artikel till någon hjälp?