Cómo Evitar Que Queden Pelos Sin Afeitar

Gillettes Flexball-teknik för en hudnära rakning

Utmaningen med slätrakning

Det här har hänt oss alla:

Du börjar din rakningsrutin. Du tvålar in ansiktet med rakgel eller raklödder av hög kvalitet. Du har en fräsch, vass rakhyvel med massor av blad. Du tar dig tid att gå igenom varje del av ansiktet – kinderna, hakan, käklinjen. Du sköljer ansiktet, torkar av det och tittar dig i spegeln... Och du ser hårstrån som är kvar här och där.

Det är inte som att du inte vet vad du gör. Du rakar dig ju varje dag. Men varför finns de kvar? Och hur får man bort dem utan att behöva börja om?!

Rakhyveln utvecklas för att matcha ditt ansikte

Nyckeln är i ansiktets konturer. Om ansiktet var platt skulle bladen lätt glida fram över det.

Men varje ansikte är fullt av kanter och vrån, inklusive hakan, käklinjen och käkbenets hörn, ansiktsdrag som skiljer sig från person till person.

Du försöker föra rakhyveln över och runt dessa hinder, men ett rakblad är rakt och ditt ansikte är inte det. Det är som att försöka klippa en ojämn gräsmatta.

Innovation i rakningen är inget nytt för oss på Gillette. Efter lanseringen av vår första rakhyvel 1901 fortsatte vi att ta fram nya och innovativa sätt att förbättra din rakning i hemmet.

År 1977 introducerade Gillette sin första rakhyvel med rörlig mitt, med rakhyvlarna Gillette Countour och Gillette Atra.

År 1998, med debuten av Gillette MACH3, flyttade vi den rörliga delen från mitten till framsidan och flyttade belastningen från handen bort från bladen för att få en bekvämare, mer hudnära rakning.

Men kassettrörelsen var fortfarande begränsad till att gå upp och ner.

Rörlig FlexBall-teknik

Slutligen hittade Gillette lösningen på den här utmaningen: en ny dimension i kassettens rörelser.
Vi kallar vår uppfinning FlexBall och våra rakhyvlar Fusion5 ProGlide och Fusion5 ProShield har den.

FlexBall-tekniken är den revolutionerande nya rörliga delen mellan handtaget på rakhyveln och rakbladskassetten.

FlexBall är rörlig, precis som handleden, och utgår från ansiktets konturer, vilket gör att kassetten kan ligga kvar i bra kontakt med huden under hela rakningen.

Den kallas ”FlexBall”. Dess uppdrag – att aldrig missa ett hårstrå.

Var denna artikel till någon hjälp?