Varför fler rakblad gör skillnad

Varför fler rakblad gör skillnad: Gillettes rakhyvlar med flera blad

Din Gillette-rakhyvel har inte alla dessa rakblad bara för att det ser snyggt ut – vi har bevisat hur de förbättrar rakningen.

Låt oss gå tillbaka i tiden till Gillettes grundare, King C. Gillette. Hans uppdrag för Gillette Safety Razor Company var enkelt: Vi slutar tillverka rakblad när vi inte kan fortsätta att göra dem bättre.

Ända sedan han uppfann rakhyveln med ett enda rakblad med dubbla eggar har vi fortsätt utveckla oss och gjort bättre och bättre rakblad, kassetter, handtag och alla verktyg som behövs för en ren och smidig rakning.

Men vad är det med en rakhyvel med flera blad som faktiskt gör den bättre?

Precisionstillverkade delar ger dig en mer hudnära och behaglig rakning.

Få mer precision i rakningen med en rakhyvel med fem blad

För att förstå varför rakhyvlar med flera blad som Gillette Fusion5, Fusion5 ProGlide eller Fusion5 Proshield ger en så hudnära och behaglig rakning måste du först förstå hur ditt skägg och huden i ditt ansikte fungerar.

Ansiktshår är lika hårt som koppartråd, och det växer från hud som är mjuk och ömtålig, med en struktur och rörelse mer likt en gel. Huden och håret fortsätter att röra sig och flytta på sig under en rakning. Avancerade rakhyvlar utnyttjar denna rörlighet för att raka bättre.

En rakhyvel med ett blad kan bara skära det som syns på hudens yta. En rakhyvel med fem blad kan gå så mycket längre.

Det första bladet påbörjar arbetet. Det klipper håret och lyfter det försiktigt från huden under processen. Innan håret hinner dra sig tillbaka helt kommer nästa blad och klipper det längre ner.

Denna process kallas för ”hysteresis” och upptäcktes i slutet av 1960-talet när Gillette utvecklade sin första rakhyvel med flera blad, Gillette Contour (även känd som Gillette Atra).

Varje blad upprepar processen. Våra rakhyvlar med tre blad skär hudnära. Våra rakhyvlar med fem blad skär mer hudnära.

När rakhyveln med flera blad har passerat slappnar huden och håret av och håret dras tillbaka under ytan.

När håret klipps kortare placeras varje blad aningen närmare huden. Det är ett litet avstånd, men det är avgörande för att skapa en behaglig rakning med en slät finish.

Rakhyvlar med flera blad ger behagligare rakning

En rakhyvel med flera blad, med progressiv geometri, sprider ut belastningen på handen genom att trycka ned handtaget jämnt över varje blad. Fler blad ger bättre fördelning av belastningen, förutsatt att bladen placeras på rätt avstånd från varandra.

Varför är det viktigt? Ansiktshuden är mjuk och nästan som en gel, och när du trycker mot den med rakbladskassetten buktar den ut mellan de enskilda rakbladen när kassetten passerar över den. Denna utbuktning kan leda till irritation, hack och skärsår.

Fem blad (på rätt avstånd från varandra), istället för tre, minskar den utbuktningen med mer än 30% (Fusion5 jämfört med MACH3), vilket innebär att huden är jämnare. Därför kan du få en hudnära, behaglig rakning och det är mindre troligt att du skär dig.

Våra ProGlide- och ProShield-rakhyvlar är också utrustade med en rakbladsstabilisator i mitten av rakbladet, utformad för att hålla rakbladen på optimalt avstånd från varandra. Detta bidrar till komforten i rakningen.

Var denna artikel till någon hjälp?