Consejos De Almacenamiento y De Limpieza De Las Hojas

Tips för att ta hand om rakhyveln

Typisk användning av rakhyvel

Även om du sköter din rakning perfekt utsätts din rakhyvel för ganska mycket slitage. Att hålla din rakhyvel ren är viktigt för att undvika en dålig rakning – gör du det på rätt sätt?

En Gillette-rakhyvels höga prestanda beror på dess exakta geometri: storleken och formen på rakbladen och var de sitter i förhållande till varandra, hur rakbladen sitter i kassetten, hur rakhyvelhandtaget fästs i rakbladskassetten och dess svängningsmekanism.

Det är ett precisionsverktyg med mycket formgivningsarbete bakom delarna. Bladen är utbytbara, men du ska inte behöva byta ut dem mot nya förrän du har använt dem fullt ut.

Du kan oavsiktligt skada dina rakblad när du försöker rengöra dem.

Saker att undvika när man underhåller och vårdar rakhyveln

Även om du bara vill rengöra din rakhyvel kan du oavsiktligt skada den och minska livslängden på bladen. Två vanliga rengöringsfel inkluderar:

  • Om du knackar rakbladskassetten mot diskhon. Om du knackar rakhyveln mot handfatet kan det allvarligt skada dess precisionsdelar.

  • Torka av rakhyveln med en handduk. En del gör det i ett försök att torka bladen och hjälpa till att förlänga livslängden på bladen, men istället är det troligt att det skadar bladen och på så sätt får en mindre effektiv rakning. Låt istället bladen lufttorka.

    Varje komponent i Gillettes rakblad är exakt placerad i en vinkel och på ett avstånd som beräknats för att skapa en hudnära och behaglig rakning. Dåliga rengöringsvanor kan påverka den geometrin.

Korrekt underhåll och skötsel av rakhyveln

Tips för att rengöra din rakhyvel:

  • Ta en paus och håll rakbladen under en rinnande kran när du gjort några drag, låt vattnet rinna överallt från baksida till framsida så att hår och annat skräp spolas bort.
  • Skaka bort överflödigt vatten för att torka av bladen.

  • Förvara din rakhyvel på ett säkert sätt. Om din rakhyvel kom med en hållare kan du förvara din rakhyvel i den.

Om du föredrar att inte låta vattnet rinna kan du även ruska dina rakblad under vatten i handfatet eller en kopp.

Om du använder en rakhyvel med en svängmekanism fram, t.ex. Gillette Fusion5-familjen, kommer rakbladen sköljas lätt. De har aldrig varit mer tillgängliga för vatten, tack vare vad Gillette kallar ”öppen arkitektur”.

Bra underhåll av rakhyveln och rengöringsvanor bör bli en del av din dagliga rakningsrutin. Korrekt rengöring av rakhyveln hjälper din rakhyvel att prestera bättre och längre.

Var denna artikel till någon hjälp?