Mustaschvax, olja eller balsam? Så tar du hand om mustaschen

Mustaschvax, olja eller balsam? Så tar du hand om mustaschen

Är du osäker på om du ska använda mustaschvax, olja eller balsam till din mustasch? Oavsett om du har ett fullt skägg med mustasch, eller rockar mustaschen utan skägg är det viktigt att du tar hand om och stylar den på rätt sätt.

Så trimmar du din mustasch

Du kan trimma din mustasch enkelt med hjälp av en trimmer, till exempel Gillettes King C. Beard Trimmer. Börja med att trimma i det längsta läget för att inte riskera att ta bort för mycket hår. Tänk på att trimma mot hårstråets växtriktning.

I nästa omgång kan du upprepa steg ett men ställ in trimmern på ett steg kortare. När du sedan fått till din önskade mustaschlängd är det dags att forma mustaschen. Ta då bort skyddet från trimmern och trimma längs läpplinjen för att definiera mustaschens form.

Mustaschvax för att styla, olja och balsam för att vårda

För att få till en snygg mustaschlook är det både viktigt att vårda och styla den rätt. Gillettes skäggbalsam King C. funkar lika bra på skägg som mustasch och kan användas som leave-in-balsam eller som en ansiktsmask som sköljs ur. Balsamet gör håret mjukt och välvårdat.

Gillettes skäggolja King C. är perfekt för att bli av med grovt och kliande mustaschhår. Oljan ger näring och hjälper till att stärka håret för att hålla det så välvårdat som möjligt. Den absorberas enkelt i hårstrået och gör det mjukt och vårdat hela dagen.

För att få till den rätta formen på din mustasch behöver du använda dig av ett mustaschvax. Det beror på att hårstråna i en mustasch är grövre än håret på huvudet. Med ett mustaschvax kan du rikta mustaschhåret bort från din mun för att det inte ska vara i vägen när du äter. Det kan också vara bra att använda för att få ditt hår att ligga som du vill under hela dagen.

Var denna artikel till någon hjälp?