Skäggvårdstips – Så tar du hand om ditt skägg

Skäggvårdstips – Så tar du hand om ditt skägg

Behöver du tips på hur du bäst tar hand om ditt skägg? Vi guidar dig genom våra bästa skäggvårdstips för ett snyggt och välvårdat skägg.

Håll skägget rent med rätt produkter

För att skapa en snygg skägglook är det viktigt att du tvättar skägget. Använd ett schampo specifikt för skägg och inte produkter du använder till hår eller resten av kroppen. Om skägget känns torrt kan det även vara bra att använda ett skäggbalsam, eller ett kombinerat schampo och balsam.

Hur ofta ska du tvätta skägget då? Inte like ofta som resten av kroppen. Det räcker med att du tvättar skägget en till två gånger i veckan. Tvättar du det oftare riskerar du att få torr och irriterad skäggbotten.

Trimma skägget och raka skägglinjerna

Även om du vill ha längre skägg är det viktigt att du trimmar det. Låter du det enbart växa av sig själv kommer det att de ojämnt ut då håret inte växer jämnt naturligt. Använd en skäggtrimmer eller en skäggsax och forma skägget så som du vill ha det.

Ett annat viktigt skäggvårdstips för att få till ett snyggt skägg är att raka skägglinjerna på kinder och hals. Första gången kan det vara bra att ta hjälp av en barberare eller använda en skäggmall för att sätta snygga linjer. Sedan kan du underhålla dem med ett singelrakblad och Gillette King C. transparent rakgel så att du ser vad du gör.

Skäggvårda med skäggolja

Många tror att vägen till ett friskt skägg är att återfukta skäggstråna – men sanningen är att huden under skägget är det som gör skillnad. Använd Gillettes King C skäggolja varje morgon för att återfukta huden under skägget på djupet. På så sätt lägger du grunden för ett friskt skägg och undviker klåda och irritation på huden.

Var denna artikel till någon hjälp?