Så här formar du din mustasch som knävelborrar

Så här formar du din mustasch som knävelborrar

Är det dags att trimma mustaschen? Testa något nytt och forma knävelborrar i din mustasch. Följ vår guide för att få till dem perfekta borrarna.

Vad är knävelborrar?

Knävelborrar är en mustaschstil som blev populär redan på 1500- och 1600-talet. Ordet härstammar från tyskans ”Knäwelbart” som betyder ”tvärslå av skägg”. Mustaschstilen kallas även bockstyre efter formen på ett cykelstyre, eller fransk mustasch.

Odla dina knävelborrar steg för steg

För att forma dina knävelborrar behöver du en precisionstrimmer och en rakhyvel. Börja med att trimma mustaschen till cirka 0,3 till 0,5 cm. Trimma längs läpplinjen i en vinkel nedåt och lämna en remsa på cirka 0,5 till 1 cm bred på över läpparna.

Forma kanterna och ansa runt omkring dina knävelborrar med hjälp av trimmern. Var noga med att hålla den upprätt så att kanterna blir raka. Renraka sedan kinderna, hakan och halsen och var extra försiktig runt mustaschen.

Med en rakapparat eller trimmer formar du sedan en ren del med formade kanter i mitten av knävelborrarna. De ska likna två grodyngel som tittar på varandra. Sedan är det bara att underhålla, forma och låta dina knävelborrar växa.

Styla och underhåll dina knävelborrar

Under tiden som mustaschen växer behöver du underhålla formen. Det kan ta cirka sex till åtta veckor innan mustaschen fått rätt längd. När knävelborrarna växt till sig är det dags att styla dem med hjälp av kam och mustaschvax.

Styla dina knävelborrar varje dag för att få dem att hålla formen. Det ka vara bra att passa på att forma dem efter en varm dusch. Medan mustaschen fortfarande är våt kammar du den åt sidorna. Sedan tar du lite mustaschvax överst längs mustaschen och använd en kam för att fördela det nedåt och utåt.

För att få till själva böjningen av knävelborrarna tar du en extra bit mustaschvax och twista skäggstråna runt varandra. Böj till varje sida så att de vänder sig mot varandra.

Var denna artikel till någon hjälp?