Raka huvudet med nyvel. Bästa tipsen.

Tips för huvudrakning

Innan du rakar av dig håret, föreställ dig själv med den stilen som ser olika ut beroende på din skäggstil. Det helt rakade huvudet är en djärv och klassisk look. Oavsett om du provat den förut eller inte kan du få och behålla den stil och känsla du vill ha med tips och verktyg från Gillette.

Få den helrakade looken

Följ dessa steg för att alltid få en helt slätrakad skalle:

STEG 1: Mjuka upp och trimma hårstråna

Rakning under eller direkt efter en dusch hjälper till att göra stråna lättare att klippa. Du kanske först måste ge ditt hår en snabbtrimning med en trimmer som Gillette Styler 4-in-1 Innan du rakar dig, känn på din hårbotten, leta efter knölar och födelsemärken.

STEG 2: Stryk på rakgel

Detta hjälper till att mjuka upp hårstråna, förbättra rakbladet och skydda huden mot irritation. Gillettes rakkräm, gel och raklödder ger dig en slät rakning från början till slut.

STEG 3: Undvik slöa blad

Kontrollera din rakhyvels gildremsa innan du rakar dig. Om de ser blekta ut eller bladen känns slöa kan det vara dags att byta blad. Kolla in Gillettes ersättningsblad.

STEG 4: Raka med lätta, mjuka drag

Raka med lätta, mjuka drag och jämnt tryck. Gillette Proshield är ett bra val för att raka huvudet, eftersom den har 4 remsor med smörjmedel. Raka i ett mönster som är bekvämt för dig – försök att ändra riktning och gå mothårs med ditt andra drag.

STEG 5: Raka längs konturerna

Gillette Proshield rakhyvelhandtag gör att bladen enkelt kan vridas över hjässans konturer. Vik ner öronen medan du arbetar runt dem för att undvika skärsår.

STEG 6: Skölj bladen ofta

Pausa ofta för att skölja av bladen efter att du gjort några drag med rakhyveln, håll bladen försiktigt under kranen, både på bladens bak- och framsidor, skaka sedan försiktigt bort vattnet. Knacka inte rakhyveln mot handfatet och torka den inte med handduk. Det kan minska rakhyvelns livslängd genom att skada bladkomponenternas intrikata design. Sköljning av bladen under rinnande vatten hjälper till att ta bort rakgelsrester, hår och död hud.

STEG 7: Stryk på mer rakgel

Stryk på rakgel igen innan du rakar om området för att förhindra rakbränna och irritation.

STEG 8: Handduk av

Skölj huvudet med kallt vatten och torka av med handduk.

STEG 9: Återfukta

Återfuktning direkt efter rakning med en aftershave-lotion hjälper till att ge nyrakad hud lindring. Återfuktning som en del av din dagliga rakningsrutin hjälper till att göra din hårbotten mjuk och återfuktad.

Nu kan du beundra din kala skalle!

Med Gillettes tips och verktyg går det smidigt att raka huvudet.

Var denna artikel till någon hjälp?