Hur man fixar ett fläckigt skägg | Gillette SE

Hårstilar för fläckiga skägg och lösning

Har du kala fläckar i skägget? Kala fläckar i skägget kan vara väldigt frustrerande. Ojämnt ansiktshår och kala fläckar i skägget kan göra att du inte känner dig lika snygg som du skulle vilja, även om resten av din look och stil sitter perfekt.

Om du vill veta hur du fixar kala fläckar i skägget ska du fortsätta att läsa för att få några smarta tips och ge dig rätt verktyg för att fixa kala fläckar i skägget så att du alltid kan känna dig på topp.

Varför växer mitt skägg fläckvis?

Dina hormoner och din genetik har var och en en viktig roll i hur troligt det är att du får skägg med kala fläckar. Det manliga könshormonet testostseron och dihydrotestosteron har en avgörande roll för hårväxten. Låga nivåer av någon av hormonerna kan påverka hur snabbt ditt ansiktshår kan växa och hur tjockt det kan bli. Det kan till och med innebära att ansiktshåret slutar växa helt, vilket ger kala fläckar både på huvudet och i skägget.

Genetiken kan även påverka sannolikheten för kala fläckar i skägget. Det är däremot viktigt att tänka på att bara för att din pappa eller farbror har tjocka och täta skägg behöver det inte innebära att ditt kan bli likadant – genetik är något väldigt komplext och ibland hoppar det här över en generation eller två.
skäggig man med sin skäggiga pappa

Så växer du ut ett skägg med kala fläckar

Odlar du skägg för första gången och märker att det har kala fläckar? När du först börjar odla skägg är det helt normalt att det bitvis är lite fläckigt. De kala fläckarna kan uppstå som en mustasch med kala fläckar eller polisong med kala fläckar, men när du blir äldre kan det mycket väl tätna.

Om ditt ansiktshår redan är färdigutvecklat och du fortfarande har kala fläckar finns det sätt att åtgärda det på.

Om du låter ditt ansiktshår växa ut kan det åtgärda kala fläckar. Om du lyckas komma undan med det och inte har några fester du ska gå på ska du låta bli att raka dig på en månad för att ge ditt hår gott om tid att växa.

Om du växer ut håret kan det börja lägga sig i de partier där du upplever kala fläckar och se tjockare ut. Om vissa partier växer snabbare än andra kan du förhindra att de blir allt för vildvuxna genom att använda vår King C. Gillette Skäggtrimmer så att du ligger steget före.

Du kan använda vår skäggtrimmer från Braun för att trimma, raka och forma skägget. Något du behöver när du försöker täcka kala fläckar.

När du har lyckats få ett jämnare skägg kan rakknottror vara det sista du vill ha, så se till att alltid följa de här tipsen för en jämn och snygg rakning.
  • Skölj din skäggtrimmer och blad efter varje användning – du måste skölja av bladet efter några drag för att förhindra att de bygger upp rakgel eller -skum.
  • Sikta på symmetri när du rakar dig – kom ihåg att det är bättre att du låter det ta tid – det är lättare att raka av hår än det är att sätta tillbaka det igen.
  • Applicera King C. Gillette Transparent Rakgel i ansikte och hals för att återfukta ansiktshåret, behålla ett bra glid och minska risken för rakknottror.
  • Raka både i och mot håretsriktning för en perfekt slät och snygg finish.
  • Följ alltid upp med att applicera skäggolja eller skäggbalsam för att hålla resten av ansiktshåret så vårdat som möjligt.

Skäggstilar för skägg med kala fläckar

Ett annat bra sätt att fixa kala fläckar i skägget är att hitta en stil som döljer kalhet eller uttunnade partier.

Det kanske inte finns lika många skäggstilar att välja på när du har kala fläckar, men det finns bra alternativ du kan välja.

Fundera på vad som passar din ansiktsform bäst och var de kalla fläckarna sitter innan du börjar raka dig. Här är några av stilarna vi rekommenderar för skägg med kala fläckar:

Hakbandsskägg utan mustasch

Har du kala fläckar på kinderna?

Skaffa hakbandsskägg utan mustasch genom att raka av allt ansiktshår förutom en tunn linje som går längs käklinjen och upp till polisongerna. King C. Gillette Skäggtrimmer kan enkelt hjälpa dig att forma skägget till en ren linje.

Goatee Beard

Har du en kal fläck i skägget på halsen? Om du har odlat skägg med kala fläckar kan du forma det till ett getskägg genom att separera skägget från mustaschen med två rena linjer. Gör antingen skägget eller mustaschen fylligare efter var du hittar kala fläckar för att skapa balans i din look.

Skäggstubb

Odlar du grått skägg med kala fläckar? Fixa ditt fläckiga skägg genom att välja skäggstubb som tillsammans med ljusare grått hår kan hjälpa till att dölja de kala fläckarna.

Skäggstubb är något män alltid får oavsett om de vill eller inte, men många väljer att styla sitt skägg på det viset. Ta reda på hur du bevarar en snygg skäggstubbslook.

Var inte rädd för att experimentera

Ingen skäggväxt är den andra lik – du kan ha kala fläckar i skägget där andra män inte har det, och därför finns det ingen universallösning.

Du måste kanske utrusta dig med tålamod och hitta en stil som passar för ditt fläckiga skägg – och du kanske måste stå ut med mindre smickrande stilar längs vägen!

Om du bestämmer dig för att du vill ha ett buskigt skägg för att täcka mindre utvuxna partier fungerar det lika bra. Det viktiga är att du hittar något som är unikt för dig så att du verkar mer självsäker, oavsett hur mycket ansiktshår du har.

Kom bara ihåg att hålla skägget återfuktat och trimmat för att främja en sund tillväxt så att du kan känna dig som ditt bästa jag.

Nu när du testar olika skäggstilar för att täcka den där fläckiga mustaschen eller det fläckiga kindskägget undrar du kanske om skäggolja hjälper mot kala fläckar i skägget? Svaret är att genom att hålla ditt skägg främjar du en frisk skäggväxt så att du kan känna dig som ditt bästa jag.

Hitta skäggvårds produkter som hjälper dig från King C. Gillette.

Var denna artikel till någon hjälp?