Skippa rakapparaten för huvudet – använd en rakhyvel i stället

Skippa rakapparaten för huvudet – använd en rakhyvel i stället

Ska du raka huvudet och är du sugen på ett slätt och blankt resultat? Då borde du skippa rakapparaten för huvudet och i stället satsa på en rakhyvel. Här får du de bästa tipsen för att få till den snyggaste renrakade looken.

Rakapparat eller rakhyvel för huvudet?

Är du sugen på att testa en ny look, är du trött på att styla håret eller är det helt enkelt ”dags” att raka av håret nu? Oavsett anledning kan det vara bra att fundera på vilket resultat du vill ha när du rakar ditt huvud. Vill du behålla några millimeter hår är rakapparaten rätt väg att gå, men vill du ha ett blankt och slätt resultat borde du i stället satsa på en rakhyvel.

Så får du till den renrakade looken

Det perfekta tillfället att raka ditt huvud är under eller direkt efter att du tagit en varm dusch och schamponerat dig. Då är hårstrået mjukare och blir smidigare att raka. Har du långt hår kan det vara bra att börja med att trimma håret för att lättare komma åt när du rakar det.

Innan du börjar raka dig kan det vara bra att känna på huvudet efter eventuella leverfläckar eller knölar som du skulle kunna komma åt med rakhyveln. Kontrollera också bladen på din rakhyvel så att de smörjande stripsen (så kallade lubrastrips) inte är avskavda eller bladen känns trubbiga – då är det dags att byta blad.

Använd rakgel för att ytterligare mjuka upp hårstråna, för att få till ett bra glid med hyveln och skydda huden mot irritation. Med Gillettes rakgel får du till en smidig rakning och ett mjukt resultat.

Raka med lätta och jämna drag, först i samma riktning som håret växer och på nästa vända i motsatt riktning. Skölj bladen under rinnande vatten på både bak och framsida ofta under tiden du rakar dig för att få bort avrakat hår, rakgel och döda hudceller. Skölj sedan huvudet med kallt vatten, torka lätt med handduk och smörj in huvudet med en aftershave lotion.

Vilken hyvel passar just dig?

Gillette erbjuder olika hyvlar anpassade efter just dina behov och din hud. Vår nya hyvel Gillette Labs ger dig den ultimata rakupplevelsen med inbyggd exfolieringsteknik. Med fem blad, inbyggd exfolieringsplatta och flexibel design som anpassar sig till dina konturer är Gillette Labs en rakhyvel som passar många.

Har du en känsligare hud som ofta får utslag vid rakning? Då borde du prova Gillettes Skinguard Flexball rakhyvel som är kliniskt bevisad som lämplig för känslig hud. Den är särskilt skapad för att skydda huden mot irritation med en SkinGuard-teknik placerad mellan bladen för att sträcka ut och skydda huden under rakning.

Var denna artikel till någon hjälp?