Cómo Afeitarse La Cara

Vetenskapen bakom rakning – lär dig rakningens viktigaste delar

En perfekt rakning:

Din dagliga rakningsrutin verkar okomplicerad – rentav lätt. Löddra, raka ansiktet, skölj ansiktet och förvänta dig perfekta resultat.

Men perfekta resultat är det inte så lätt att få, va? Rakbränna, rakirritation, knölar, rakfinnar och skärsår, missade hårstrån – din ”perfekta” rakningsrutin kan ha många brister, vilket snart kan få din morgonritual att kännas mer som en prövning.

Men många av dessa problem kan minimeras eller undvikas om du förbereder dig korrekt, har rätt verktyg och följer dessa 5 enkla steg för rakning.
STEG 1:

Tvätta ansiktet

Börja med att tvätta ansiktet med ett skonsamt hudrengöringsmedel.

En perfekt rakning kräver en ren yta. Att tvätta ansiktet innan du börjar raka kommer att rensa bort hudfett, smuts och döda hudceller. Att tvätta ansiktet hjälper till att återfukta skäggstråna och gör dem mjukare, vilket betyder att man inte behöver ta i lika mycket för att hårstråna ska klippas.

STEG 2:

Löddra upp

Stryk sedan på ditt favoritraklödder eller -gel. Detta gör att rakhyveln glider fram med mindre friktion. Rakkräm hjälper till att skydda ditt ansikte från skärsår och rakbränna.

STEG 3:

Rakning – med en avancerad rakhyvel med flera blad

Rakning med en avancerad rakhyvel med flera rakblad – som t.ex. någon av rakhyvlarna i Gillette Fusion5-familjen – är ett måste om du vill få en perfekt rakning. När du väljer rakhyvel, leta efter en med flera blad och ett svängbart handtag, fjädermonterade blad med en svängmekanism framåt, en precisionstrimmer på baksidan av rakbladet och remsor med smörjmedel.

Det är också viktigt att komma ihåg att ordentlig hudvård med raklödder är viktigt för att uppnå en perfekt rakning. Smutsiga eller gamla utslitna rakhyvlar utgör en ökad risk för skärsår och irritation. Om din rakhyvel fortfarande är i gott skick, ska du inte behöva pressa fram dina drag eller ha mycket tryck – lätta, jämna drag ska vara tillräckligt och rakhyveln ska göra det mesta av jobbet. Om detta inte verkar vara fallet för din rakhyvel kan det vara dags för dig att byta ut dina rakblad mot nya.
STEG 4:

Skölj din rakhyvel

När du rakar dig ska du skölja rakbladen ofta för att ta bort hår, hud eller ansamlingar av rakgel. Glöm inte att följa rätt tekniker för rengöring av rakhyveln och avstå från att knacka rakhyveln på handfatet. Detta kan skada dess högteknologiska precisionsdelar.

När du är klar med rakningen, skölj ansiktet med rikligt med vatten för att avlägsna allt rakgel eller raklödder.

STEG 5:

Återfukta ansiktet

Skydda din känsliga hud och förbättra din perfekta rakning med aftershave-balsam eller fuktkräm. Återfuktande efter rakning återfuktar och lugnar huden och skyddar den under dagen som väntar.

Ju bättre din rutin är, desto bättre rakning. Gillettes rakgel och raklödder, tillsammans med Gillettes avancerade rakhyvlar. Byggd för en perfekt rakning.

Var denna artikel till någon hjälp?