Hur man odlar en handlebar-mustasch

Mustaschtrimning - styrmustasch

Att odla en styrmustasch är modigt – det är en stil som definitivt sticker ut.

Stilen blev först populär i slutet av 1800-talet och idag brukar den oftast samsas med ett hipsterskägg.

En styrmustasch passar en humoristisk personlighet. Om du vill ha långt ansiktshår är den här mustaschen ett perfekt sätt att leka runt med din look.

Här hittar du vår guide till hur du odlar, stylar, vaxar och underhåller en styrmustasch så att du känner dig som den bästa versionen av dig själv.

Hur lång tid tar det att odla en styrmustasch?

Det behöver bara ta några dagar för mustaschen att växa ut men kan ta flera månader om du vill ha den där distinkta styrlooken, framför allt om du börjar från noll.

Om du ska odla en styrmustasch måste du utrusta dig med tålamod – förbered dig på mycket trimning när håret växer så att det inte kryper över överläppen.

Tänk även på att du under några dagar, ibland veckor, behöver stå ut med ett något udda ansiktshår medan du väntar på att ändarna blir längre. Det kommer att vara värt det i slutänden!

Så trimmar du en styrmustasch

Håll efter ditt ansiktshår när det växer ut med King C. Gillette Skäggtrimmer – perfekt för att trimma allt från dina ögonbryn till ditt näshår och mustasch. Om du använder sax kommer du inte få lika mycket precision.

Vår skäggtrimmer från Braun är framtagen för att ge dig en ren och jämn trimning med tydliga kanter som framhäver de böjda kanterna hos en styrmustasch på ett utmärkt sätt.

Om du vill att din mustasch verkligen ska sticka ut och du inte vill ha kvar dit skägg, testa King C. Gillette - Dubbeleggad Säkerhetshyvel, inspirerad av vår ursprungliga säkerhetsrakhyvel från 1901.

Så stylar du din styrmustasch

Det finns tre viktiga steg när du stylar din styrmustasch: kamma, vaxa och böja.

När din mustasch är tillräckligt lång för att kammas, se till att du borstar den minst en gång per dag så att den håller sig välvårdad, och för att den ska fortsätta att växa i rätt riktning.

Forma ändarna på mustaschen med vax för att få den där klassiska styrmustaschböjen som sitter där den ska hela dagen. Applicera vaxet genom att gnida en liten mängd mellan fingrarna tills det löses upp lite. Massera sedan in det i din mustasch. Börja i mitten och jobba dig ut mot ändarna.

Försök att inte använda för mycket vax på en och samma gång – du vill att din styrmustasch är naturligt humoristisk och det inte rinner stylingprodukter från den.

5 styrmustaschstilar du kan prova

Här är fem väldigt olika sätt att forma en styrmustasch så att din personlighet skiner igenom i ditt ansiktshår.
1

Den klassiska styrmustaschen

Du får en klassisk styrmustasch genom att böja ändarna och sedan styla dem uppåt mot dina kindben.
2

Den lilla styrmustaschen

Den här stilen påminner om den klassiska styrmustaschen, bara att den är något mindre. Ändarna på en liten styrmustasch ska sluta precis före kinderna börjar istället för att täcka dem.
3

Den engelska styrmustaschen

För den här lika klassiska looken kan du odla ansiktshåret i samma riktning, men istället för att böja ändarna på mustaschen vaxar du dem raka så att du skapar din egen distinkta stil.
4

Den kungliga styrmustaschen

Stilen på den här styrmustaschen var extra populär vid i slutet av 1900-talet. Det är en yvigare mustasch med ändarna tvinnade uppåt mot dina kunder. Den kungliga stilen är fantastisk om du har ett ansiktshår som växer snabbt och tjockt.
5

Den ungerska styrmustaschen

För att styla en ungersk styrmustasch odlar du mustaschen på samma sätt som en klassisk styrmustasch, men du stylar den i ändarna genom att böja dem nedåt istället för uppåt för en annan look.

Passar jag i en styrmustasch?

Det enda sättet att veta om du passar i en styrmustasch är att testa den. Det kan vara hur kul som helst att leka runt med ansiktshåret, men det kräver tålamod, och du kan behöva stå ut med en lite mindre smickrande look medan den växer ut.

Om du har ett långt och fyrkantigt eller rektangulärt ansikte passar du extra bra i en styrmustasch. Du bestämmer helt själv om du vill styla den med skägg, se bara till att du håller skägget snyggt och välvårdat med skäggvårdsserien från King C. Gillette.

Var denna artikel till någon hjälp?