Afeitar los mitos falsos

Myter och fakta om rakning

Rakningsmyter är som urbana legender. Den mer vetenskapliga delen av dig vet skillnaden mellan rakningsmyter och fakta, men om det är så uppenbart, varför dör myterna inte ut? Här är några av de populäraste myterna, avslöjade till sist.
1

Våtrakning varje dag gör att skägget växer tillbaka snabbare. Eller tjockare. Eller mörkare.

Om folk satt och berättade urbana legender om rakning skulle detta vara nummer ett. Hårväxt, tjocklek och färg bestäms av gener, inte av hur ofta du rakar dig.
2

Nya rakhyvlar ger en fler skärsår, inte den perfekta rakningen

Det är tvärtom: en äldre rakhyvel eller en med skadade blad är mer benägen att orsaka skärsår. Ju slöare rakblad, desto mer tryck behöver du använda för att raka, vilket är hur skärsår uppstår. Om det känns som att bladet drar i huden eller rakningen inte känns som vanligt, är det ett tecken på att det förmodligen är dags att byta blad.
3

Rakbladen ska bytas varje vecka

Hur snabbt ett rakblad blir slött beror på flera saker: bladets kvalitet, hur det tillverkas, hur ofta du rakar dig, om du först har förberett med rakgel och hur bladet sköts om efter varje rakning. Efter att ha observerat tusentals mäns rakning vet vi att alla är lite olika och att män i slutändan ska lita på sin egen känsla för när det är dags att byta blad. Att byta blad en gång i veckan är förmodligen för ofta om du använder ett högkvalitativt blad. Ett av Gillettes bästa rakblad kan till exempel ge män upp till en månads rakning.*
4

Riktiga män rakar sig inte under halsen

Oavsett om du kallar det för ”manscaping” eller kroppshårstrimning är det många som gillar att raka sig även under halsen. En enkät från Gillette visar att nästan 4 av 10 män trimmar eller rakar av allt mellan benen. 7 % sa att de har gjort sin manscaping med rakhyveln som deras roommate använder för sitt ansikte... Kom igen, killar.

Så nu känner du till de vanligaste rakningsmyterna och fakta. Men precis som myterna om 40-timmarsarbetsveckan och styrketräningsövningen som genast ger dig en tvättbrädemage är dessa populära rakningsmyter förmodligen inte borta för alltid.*

Var denna artikel till någon hjälp?

*Baserat på tre till fyra rakningar per vecka.