Vad är Movember-rörelsen?

Vad är Movember-rörelsen?

Att gå med i Movember är ett perfekt sätt att umgås och samtidigt göra något bra för samhället. Det är kul att tävla med vännerna eller kollegerna på kontoret för att se vem som odlar snyggaste mustaschen, och samtidigt hjälpa till att samla in mycket pengar till förmån för mäns hälsa.

Även om Movember inte är nytt i kalendern har inte alla reglerna klara för sig. Kan jag odla skägg? Är det ett alternativ att trimma mustachen? Är det tillåtet att kamma ansiktshår? Delta för att se Movember-reglerna.

Vad är Movember?

Movember uppstod i Australien i slutet av 2003. Det började med att en grupp aktivister började odla mustasch under en månad för att starta en insamling för testikel- och prostatacancerforskningen. Deltagarna ville på det sättet samla in pengar från vänner, familj och kolleger.

Det som började som en tävling vänner emellan utvecklades till en världsomspännande rörelse. Nu för tiden genererar Movember miljoner varje år och fungerar som en plattform för att öka medvetenheten om mäns hälsa.

Tekniskt sett talar vi om kreativ aktivism, som syftar till att rädda liv och hjälpa män i kampen mot kroniska och degenerativa sjukdomar. Utmaningen? Låt rakhyveln vila i 30 dagar.

Vilka regler finns? Kan du verkligen inte raka dig i november? Låt oss ta en titt på utmaningen.

Movember-regler

1

Börja med en slätrakning

För att hålla dig på rätt nivå kan du inleda Movember med en slätrakning. Eftersom du inte vill starta tävlingen på fel sätt ska du använda en ny, vass rakhyvel. På det sättet undviker du sår, irritation och utslag efter rakningen.

Vårt expertråd? Raka dig den 31 oktober med GilletteLabs rakhyvel med inbyggd exfolieringsplatta. Detta ger en grund för ny mustasch.

Glöm inte att använda en rakgel eller -lödder för att skydda huden från att bli irriterad. Utforska vårt fulla sortiment här.
2

Låt din mustasch växa hela månaden

Om du vill följa Movember-reglerna till punkt och pricka, kan du inte raka din mustasch på hela november. Är det tillåtet att trimma eller styla mustaschen? Ja, men senare (när den vuxit). Se dig i spegeln och säg adjö till den övre läppkonturen i omkring fyra veckor.

I Movember är tålamodet allt! Många frågar dig varför utseendet har ändrats: ta chansen och förklara att du ser ut som du gör för en god sak.
3

Håll skägget renrakat

Movember omfattar inte skägg. Om du antar utmaningen måste du hålla dig renrakad. Lyckligtvis kan King C. Gillette Skäggtrimmer göra det hårda jobbet åt dig. Använd den för att trimma mustaschen och GilletteLabs-rakhyveln för att hålla dig renrakad i resten av ansiktet för att följa de världsomspännande reglerna.

Denna skäggtrimmer blir din goda vän, eftersom den också hjälper dig att återgå till hur du såg ut innan allt började när Movember är slut.
4

Hitta din perfekta mustasch

Det är ok att trimma din mustasch, men du kan inte raka bort den helt. Detta betyder bara en sak: du behöver hitta den perfekta mustaschen som passar dig.

Låt ändarna växa och kamma dem med vax uppåt för att få ett extravagant utseende (engelsk mustasch) eller håll det enkelt och klipp och trimma i en klassisk och vanlig mustasch.

Det finns många stilar, du behöver bara hitta den som passar dig! Vem vet? Kanske gillar du den så mycket att det slutar med att du vill ha den permanent.
5

Stå upp för mäns hälsa

I Movember är mustaschen en accessoar! Det viktigaste med månaden är att öka medvetenheten om problem kopplade till mäns hälsa och att samla in medel.

Registrera dig på movember.com. Be dina vänner, din familj och kolleger att sponsra dig. Du kan samla pengar till viktiga saker, såsom förebyggande av självmord eller kampen mot prostatacancer. Ja, allt detta genom att odla din mustasch!

När någon frågar dig om din nya look kan du ta chansen att berätta för dem om Movember och vad du stöttar. På det här sättet gör du en insats för rörelsen.

Låt mustaschen vara och hjälp andra män att hitta sin bästa version av sig själva! Styrkan i att ändra världen är i dina händer, eller snarare, i din mustasch.

Var denna artikel till någon hjälp?