En mans guide till färgning av hår (och skägg).

Mannens guide till hår - (och skägg-) färgning

Män som färgar sitt hår gör det av många olika anledningar. För vissa män är färgningen ett sätt att lägga till något extra till den personliga stilen och för andra är det de första tecknen på grått hår som får dem att vilja färga det.

Om du börjar bli gråhårig tidigare än förväntat kan det påverka ditt självförtroende. Hårfärgningen kan kännas som ett sätt att motverka ett för tidigt åldrande och få dig att känna dig snygg längre.
elegant man med färgat hår
Det finns även en anledning till att så många män väljer att färga sitt hår hos en expert. Det går en tunn linje mellan att vara snygg och elegant och ha ett fult färgat hår.

Om du ännu inte är redo att omfamna silverrävslooken har vi några tips på vad du ska tänka på när du färgar håret för första gången.

Vad du som man ska tänka på när du färgar håret

  • Läs på noga innan du fattar ett förhastat beslut. Se till att du har koll på de bästa varumärkena, produkterna och teknikerna innan du börjar – och om du fortfarande inte känner dig helt säker, gå till en expert.
  • Välj inte en färg som ligger för långt ifrån din egen naturliga hårfärg – då blir det allt för uppenbart att du har färgat håret.
  • Ta även din hudton i beaktande innan du väljer en färg – om du väljer en färg som får dig att se blek ut får det dig bara att se ännu äldre ut, till och med sjuk.
  • Fundera på om en av våra rekommenderade frisyrer för att dölja en tillbakadragen hårlinje kanske är ett bättre alternativ för en ny look än att färga håret.
  • Gör alltid ett fläcktest innan du använder en hårfärgningsprodukt för att förhindra en allergisk reaktion.
  • Och överdriv inte med hårfärgningsprodukten. Det är bättre att köra på en lätt uppfräschning än en färgchock.
  • Ha koll på din hårfärg när du börjar färga håret. Synliga rötter kan göra det ännu mer uppenbart för andra att det här inte längre är din naturliga hårfärg.
  • Tänk på vilken färg dina ögonbryn och annat hår i ansiktet har så att du skapar en enhetlig och snygg look.

Efter hur lång tid kan jag färga håret igen efter första gången?

Hur ofta du behöver färga håret beror helt på hur snabbt ditt hår växer ut. Vanligtvis kan du låta det gå sex veckor innan du färgar håret igen. Om du har ovanligt framträdande rötter eller ett hår som växer snabbt kan du behöva färga det lite oftare för att du ska känna dig så snygg som möjligt.

Kan jag färga mitt skägg med hårfärg?

man med färgat hår och grått skägg
Tekniskt sett kan du använda hårfärg på ditt skägg, men det är inte alltid det bästa alternativet. Huden i ansiktet kan vara mycket mer känslig än huden i hårbotten, och därför har du ingen garanti för att den inte reagerar. Du måste även vara extra försiktig när du applicerar hårfärg i skägget eller mustaschen så att du inte orsakar något du inte är nöjd med.

Om det känns lite för komplicerat att färga skägget men du ändå tänker mycket på ditt grånande skägg, varför inte renraka dig eller testa en kortare skäggstil för att dölja spår av grå hår så gott det går. Här hittar du vår skäggstils guide till din nya look.

Gillette Styler 4-i-1: Trimma, Raka, Forma, Kropp är det perfekta verktyget för att trimma, raka och styla ditt ansiktshår – tack vare det superprecisa ProGlide-bladet som varje hårstyler kommer med – och dessutom är den 100% vattenresistent så att du även kan använda den i duschen.

Om du väljer en renrakning istället och sörjer ditt förlorade skägg ska du unna dig själv en GilletteLabs Heated Razor som kommer att göra dig glad över att du måste raka dig så ofta.

Bevara din nya släta hud på topp med våra aftershave-produkter inklusive vårt Gillette Aftershave Balm och Gillette Aftershave Moisturiser.

Oavsett hur du väljer att styla din ook anser Gillette att du alltid ska känna dig som ditt bästa jag.

Var denna artikel till någon hjälp?