Kraften i att vara omgiven av positiva människor

EN POSTIV KRAFT

DU MÅSTE INTE VARA EN SUPERHJÄLTE
FÖR ATT PÅVERKA

En stadig närvaro, en upplyftande hand, och ett stödjande lyssnande öra är ofta några av de viktigaste sakerna en positiv förebild kan ge unga män som letar efter vägledning när de växer upp.

Kanske hade du en egen bra förebild som barn. Eller så gjorde du resan mot vuxenlivet till stor del på egen hand. Det viktiga är att du har varit där och har erfarenhet att dela med dig av. Följ med oss och lär dig hur du kan vägleda nästa generation redan idag.

DÄR FÖREBILDER KAN VISA VÄGEN

Gillettes globala partner, Equimundo, identifierade fyra beteendeområden där förebilder verkligen kan ha en meningfull påverkan för de pojkar de stödjer:

Väl avvägd utveckling och social utveckling gynnas av att visa alla dina känslor – speciellt de känslor som vi kanske har lärt oss att det inte är okej för pojkar att uttrycka. Var en förebild för nästa generation genom att visa dina egna känslor. Genom dina egna handlingar visar du att det är okej att vara uttrycksfull och dela med sig av sina känslor på ett hälsosamt sätt.

Det har sagts under många år: När du ser bra ut så mår du bra. Men allting handlar inte om ett perfekt utseende. Målet är att se och känna sig bekväm i sin egen kropp. Att veta att du anstränger dig för att vara den bästa versionen av DU som du kan vara. Förebilder kan hjälpa pojkar att förstå vad det ser ut att hitta en stil som passar deras personlighet, inte bara hur man följer flocken.

Att använda din röst för att hjälpa någon annan som far illa är bland de svåraste saker en pojke – eller man – kan göra. Det är skrämmande, och du kanske oroar dig för att stå upp mot en mobbare kommer att göra även dig till en måltavla. Genom att tillsammans höja våra röster till stöd kommer vi att röra oss mot en bättre framtid

Män som virkar. Som är barnskötare. Som dansar balett. Som väljer att vara hemmavarande föräldrar. Det är sant att hobbyer, karriärer, sport och livsstilar som ansågs vara atypiska för en generation sedan nu är allt vanligare. det beror på att förebilder bidrar till att visa pojkar alla de alternativ som finns tillgängliga för dem – och stödjer deras resa mot dessa mål oavsett vilka hinder som finns.

Det finns många olika typer av förebilder, från många olika bakgrunder och områden i livet. Det som är viktigast är deras engagemang för göra positiv skillnad i livet för personer omkring dem.

Vi är stolta över att visa upp och hylla de män och organisationer som samarbetar med Gillette runt om i världen. Deras arbete och handlingar i vardagen är verkligen en modell för det bästa en man kan vara.
Registrera dig!

LORENZO LEWIS

Grundare av gräsrotsrörelsen The Confess Project, som arbetar för att utbilda barberare att arbeta för mental hälsa, speciellt i den svarta gemenskapen.

Lorenzo Lewis, föreläser om psykisk hälsa

DEEJAY KNIGHT

Den amerikanska veteranen, tidigare utbildaren och nuvarande medlem av Gillette Gaming Alliance, som fått erkännande i The Game Awards som representant för den djärva och inkluderande framtiden inom videospel.

Deejay Knight, medlem i Gillette Gaming Alliance

TIMI

Football Beyond Borders-mentor som hjälper unga män att känna att de inte är ensamma på sin resa mot att bli män.

Timi, en fotbollsmentor som hjälper pojkar att forma sin resa till att bli män

IAN WRIGHT

Lanserade ett nytt utbildningsprogram med Football Beyond Borders och Gillette som fokuserar på de svartas historia i Storbritannien, något som för närvarande fattas i skolornas läroplan.

Ian Wright, lanserade ett utbildningsprogram med fotboll bortom gränser och Gillette
GÅ MED I RÖRELSEN
Några idéer om hur man kan starta en konversation för att hjälpa till att skapa kontakt

SAMTALSÄMNEN

Att bara vara en del av konversationen hjälper.Ta en titt på samtalsämnena som utformats av experter på Equimundo för att hjälpa dig att ansluta med pojkar i alla åldrar. Vi har till och med åtgärdssteg och manus som hjälper dig att bryta könsstereotyper när du talar med unga personer i ditt liv.

Material för utveckling av unga män

RESURSER

Under de kommande månaderna kommer en mängd open-source-material från Equimundos ”Global Boyhood Initiative” att presenteras online. Dessa resurser kommer att finnas tillgängliga globalt för att individer och ideella organisationer som vill göra skillnad i unga mäns liv.

Volontärarbete i en lokal ideell organisation

BLI VOLONTÄR

Om du vill bli volontär, så finns det troligen lokala ideella organisationer i ditt område som vill ha stöd. Du kan kolla in våra partners eller leta efter din egen lokala organisation för att få veta mer om möjligheterna.